Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 4924 visningar

Vindtäta löpartights

Karin Svensson
1965 • norrköping
#1
18 december 2016 - 09:11
Gilla
Hej!
Skulle behöva ett par vindtäta löpartights, gärna medkompression. En undran är om kompressions effekten blir densamma om det ibland behövs ett underställ under?
Tar tacksamt emot bra tips!
Monica Carlsson
1971 • Partille
#2
18 december 2016 kl 15:24
Gilla
Gissar bara att det blir extremt knöligt att få in ett underställ i ett par tights med kompression? Men kolla om du hittar vinter-kompressionstights, förutom det vindtäta kan de även finnas med flossad insida. Har sett såna från 2XU, finns säkert fler märken. Tror att det är en ganska vanlig kombo för vinterkompressionsbrallor, både det vindtäta och det lite tjockare på insidan.
Johan Mörck
1970 • Västerås
#3
18 december 2016 kl 16:28
Gilla
Har kört Skins A200 Winter/Thermal eller nåt i den stilen. Flossade, funkar prima hela vintern för mig. Ibland med shorts som överdrag. Jag upplever dom som hyfsat vindtäta även om de inte säljs som just "vindtäta".
Monica Carlsson
1971 • Partille
#4
18 december 2016 kl 18:10
Gilla
Ett plagg som jag gillar: ullmamelucker.
Inga skönhetspris, men håller jag rumpan varm så klarar sig resten av underkroppen rätt bra med bara vindtätt, och på vintern flossat/lite tjockare/lurvigare insida på tyget.

Din första fråga, kompressionseffekten med ytterligare nåt under? Borde ju bli ännu mer trångt/kompression? Om det inte blir för knöligt och oskönt. Jag tänker mig att mina kompressionstights skulle vara extremt jobbiga att dra på med ännu ett lager emellan, och kanske lite svårt att justera.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#5
19 december 2016 kl 07:57
Gilla
Ett alternativ är att köpa ett par tunna vindtäta överdragsbyxor att dra utanpå tightsen. Jag har testat den varianten några gånger och det ger en ganska bra komfort jämfört med att försöka komplettera med ett lager under tightsen.
Karin Svensson
1965 • norrköping
#6
19 december 2016 kl 08:14
Gilla
Tack snälla ni för bra genomtänkta svar!
1971 • Nykvarn
#7
19 december 2016 kl 10:13
Gilla
De flesta tightstillverkare har någon vindtät/varmare modell, ofta heter de t ex Thermal (t ex Craft) eller ”brushed” (Adidas) eller något annat och har en ”flossad” insida över låren som isolerar från vind. Jag har vintertights både från Craft och Adidas som fungerar mycket bra och det ska vara väldigt kallt för att jag ska ha behov av att ha också underställ under. Det bästa är om du har möjlighet att känna på tyget innan då vissa modeller av vintertights kan bli ganska stela och oföljsamma. T ex så har jag också ett par Newline som är direkt tråkiga att springa i då de är väldigt tjocka, stela och otympliga och tar död på rörelseglädjen.

2XU har också en vintermodell som jag vet många gillar men jag har ingen erfarenhet av dem. Jag är ingen fantast av kompressiontights men jag tror som övriga att det blir svårt att få på ett par sådana över underställ.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.