Löpning Kom igång 2 inlägg 2511 visningar

Springer jag för långt i början?

#1
11 november 2016 - 08:34
Gilla  
Jag håller på att försöka komma igång med löpning sedan den 3/11. Jag fick för mig helt plötsligt att jag skulle försöka mig på en kort joggingtur i mörket när ingen såg mig. Hittade ett varv i närområdet som var 1,5 km långt och tänkte att jag skulle ta mig runt två varv. När två varv hade gått fanns orken till två varv till, alltså sex km. Långsamt gick det, 48 min på sex km. Än så länge har jag bara hunnit ut tre gånger dessa sex km men jag känner mig så glad efteråt och trots att jag är trött vill jag ut igen.

Mina frågor är nu när jag har försökt leta i forum och artiklar om jag kanske belastar mina ovana ben för mycket genom att inte varva med gång? Kan jag komma undan att varva med gång om jag väntar med att öka sträckan?

Sedan tidigare rider jag två ggr i veckan och går fem km 4 ggr i veckan.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#2
11 november 2016 - 08:46
Gilla  
Känns det ok så är det ingen fara, jag är kanske lite "störd" men anser att jogga några km ska inte vara några problem om man är frisk och normalt aktiv i övrigt. Ditt tempo är som du säger lågt och det innebär ju att belastningen inte är så hög. Ta det lugnt med upptrappningen bara, kanske ska du testa att gå 10-12 km i rask takt några gånger innan du ökar på löpdistansen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.