Nya skor, trail? Hur ska jag tänka? - Löpning
Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 4692 visningar

Nya skor, trail? Hur ska jag tänka?

1986 • Hyltebruk
#1
24 oktober 2016 - 09:49
Gilla 
Är glad hobbymotionär, springer 2-4 mil per vecka. Har sedan några år tillbaka sprungit i Asics GT 2000 (?), utprovade i butik och de har fungerat bra (är inne på andra paret nu).
Det jag funderar på är om jag ska köpa ett par skor att ha och byta med men kan inte riktigt bestämma vad det är jag vill ha, vilket mest beror på att jag är helt förvirrad av den uppsjö med skor som finns!
Jag behöver en stabil sko med dämpning då jag överpronerar och är förhållandevis tung.
Jag funderar i två spår:
1. Köpa en trailsko att ha de pass då jag springer i skogen, oftast på stigar men väldigt mycket rötter, stenar, upp, ner m.m samt på vintern när det är moddigt/halt.
2. Köpa en "lättare", smidigare sko att växla med då jag upplever mina nuvarande som ganska tunga och klumpiga. Men jag vet inte om det är värt eftersom jag är som jag är?

Hur tänker ni? Är det överdrivet att ha två skor när man inte springer mer än jag gör? Om jag ska köpa ett par till, vilket alternativ hade ni gått på då? Har ni tips på skor?
Irene
1968 • Åstorp
#2
24 oktober 2016 - 14:12
Gilla 
Om du vill fortsätta i Asics spår finns en trailsko för överpronation, Trabuco. Kolla att den verkligen är för överpronation eftersom det finns för neutral fot också. Om du vill chansa utan att prova finns dessa på Startfitness. Så länge dina 2000 fungerar kan du fortsätta med dem. Om du vill sänka dropet något är nästa steg i ledet Trainer. Något lägre i drop och något smidigare men ändock visst stöd för överpronation. I mina Trabuco har jag en storlek större än i vanliga skor. I Trainern 1,5.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.