Löpning Träning 7 inlägg 4881 visningar

Hur snabbt i form på nytt?

1987 • Stockholm
#1
3 september 2016 - 13:35
Gilla
Jaha, då står man här och är sur och besviken över att inte kunna vara med på dagens lopp. Hade tänkt drämma till med ett PB men istället fick jag halsont och lätt feber och efter mycket velande fick jag motvilligt avstå. Jag som alltid springer hur ont jag än har osv. Men halsont skall man ju vara försiktig med har jag hört.

Nu är jag iallafall sjukt revanschsugen. Helst vill jag anmäla till ett nytt millopp så fort som möjligt. Har hittat några alternativ om två veckor, men min undran är, är man i OK form tills dess igen? Det är förstås individuellt men jag som är förkyld en gång vart tredje år har ingen koll på hur det funkar. Det här känns som något ganska lätt som säkert är över i övermorgon igen. Kroppen känns rätt pigg osv. Är det rimligt att tro att jag skall vara i form igen om två veckor? Frågar eftersom de lopp jag tittat på stänger anmälan i dagarna. Har ingen lust att bara flåsa mig runt 10 km utan vill ändå kunna känna att jag vågar och kan ta ut mig.
1961 • Göteborg
Administratör
#2
3 september 2016 kl 14:19
Gilla
En tumregel är att det tar dubbelt så lång tid att komma tillbaka som man varit sjuk. Har du varit sjuk mindre än en vecka bör du alltså vara tillbaka i tid för loppet om två veckor.
Leif Nilsson
1957 • Växjö
#3
3 september 2016 kl 18:16
Gilla
Efteranmälan på plats om loppen inte är fulltecknade förstås
1987 • Stockholm
#4
3 september 2016 kl 19:44
Gilla
Tack för svar! Det låter ju lovande. Då vågar jag mig nog på att satsa på nästnästa helg istället.
Man blir ju genast lite gladare igen.

Angående efteranmälan, är det något som i regel erbjuds i ej fulltecknade lopp? Försökte googla info om det också men långt ifrån alla arrangörer verkar ha någon info alls om detta.
Leif Nilsson
1957 • Växjö
#5
3 september 2016 kl 20:56
Gilla
De brukar skriva i inbjudan vad anmälan kostar och tom vilket datum. Sen brukar det stå vad efteranmälan kostar från det och fram till startdagen. Oftast är det 50-100 kr extra då. Hoppas du hittar något passande lopp!
Oldboy
1952 • Danderyd
#6
4 september 2016 kl 19:22
Gilla
Om du är osäker så maila och fråga. Ofta är det kontant betalning en timme före start som gäller om man inte anmält sig "i tid" men enstaka lopp kan vara helt stängda (gäller väl mest DM och liknande).
1987 • Stockholm
#7
6 september 2016 kl 22:15
Gilla
Tack för era svar, det uppskattas! Har nu mailat arrangörerna för påtänkta lopp och det verkar som om det går alldeles utmärkt att efteranmäla.

Förkylningen höll i sig aningen längre än vad jag gissat, skall ut imorgon på ett lugnt pass och stämma av att allt känns okej. Får hoppas att jag vilat mig i form. Har nog inte haft mer än en dags återhämtning mellan passen på flera år så det har säkert varit nyttigt även om jag klättrat på väggarna. Känns det bra under veckan och helgen blir det med all sannolikhet något av loppen jag kikat på.

Tack igen för er hjälp och snabba svar!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.