Löpning Kom igång 3 inlägg 3160 visningar

När slutar allt gunga?

1986 • Kakuåsen
#1
17 juli 2016 - 00:15
Gilla
Hej!
Jag har tränat rätt mycket och jobbat som gruppträningsinstruktör på olika gym innan jag träffade min nuvarande sambo som jag flyttade till! Ut till skogen! Vi har 6,5mil till närmaste gym så jag vill verkligen ta upp löpningen igen och tycka det är kul skönt och att det ger mig energi! Men.... Vi fick nyligen en dotter genom akutsnitt, det hat läkt fin fint och jag har sakta smugit in olika core bäcken stabilitets övningar.. Men nu till saken, jag vill bli bra på löpning och kunna pressa mig, njuta! Just nu gungar bara allt och jag får håll och det går trögt osv, när släpper det så man får dendär sköna känslan i kroppen? Jag ha ca 14kg övervikt efter graviditeten...
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#2
17 juli 2016 kl 11:52
Gilla
Törs inte säga när det slutar "gunga", men börja med att gå med stavar i skogen, testa något löpsteg då och då under passet och låt kroppen sakta bygga upp styrkan. Träna även på med coreövningar så du får tillbaka bukstödet.
1979 • Norrköping
#3
17 juli 2016 kl 21:37
Gilla
Knipövningar, djupa jävla knipövningar, alltså verkligen jobba med kärnmuskulaturen. Låt bli övningar som jobbar med de längsgående magmusklerna tills de hittat ihop igen efter graviditeten. Om en tjuvstartar finns risken att de dras isär igen, vilket skapar större bålstabilitet osv.

Det är inte bara 14 kg som är mer, det är också 14 kg med en helt annan struktur än vad du är van vid - samt att det tagit ca 9 månader för dem att hamna där. Nu vet jag inte hur nyligen det var du fick barn, men det är rätt många nervtrådar som ska hitta tillbaka också efter kejsarsnittet. (Jag har gjort tre, och den tiden kan variera väldigt har jag fått erfara)

Så hur gör en?
Promenader är bra, Mamma-mage-appen också, jobba mer med hållning i löpet än tempo eller sträcka. Det sköna kommer tillbaka.
Varmt lycka till
/Carina
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.