Löpning Tävlingar & Motionslopp / Run For Your Lives Örebro City 6 inlägg 2265 visningar

Zombieloppet

Jooonas
1981 • Örebro
#1
20 juni 2016 - 17:36
Gilla
Jag funderar på zombieloppet som går i Örebro i höst.

Kollat hemsidan, men verkar inte genomförts så många liknande lopp i Sverige, åtminstone inte som detta som ska gå igenom stadsmiljö, bakgårdar, öar, köpcentrum osv.

Nån som kan rekommendera? Tips?

Är det mer spökvandring än löpning?

Svårt att komma i mål med alla sina tre liv i behåll?

Och hur ska man tänka för att komma i mål med flest liv i behåll och få finast medalj? Samarbeta med sin startgrupp eller att springa igenom snabbt och lämna dem?
1979 • Bonnarp
#2
20 juni 2016 kl 21:18
Gilla
Jag har sprungit i 2 såna lopp, ett stort och ett lite mindre.
Min bästa tips baserat på erfarenheter från dessa är att bara kötta.
Upp med farten, stanna inte för något och freda dig på bästa möjliga sätt där du som deltagare kan hävda "minsta möjliga försvarbara våld" ;) för att knuffa/putta undan armar och händer som försöker ta tag i dig.

Det lilla jag var på först var fullt ös och massor av skoj zombies som levde sig in i det hela.
Det större loppet hade en del "dåliga förlorare" bland sina zombies, som gjorde väldigt många dumheter för att (försöka) stoppa löpare och som sprang efter fast de inte skulle lämna sina områden och stationer.
Det lilla loppet hade man inga liv i, utan kunde bara fastna och tappa tid om man blev kvarhållen och tuggad på, vilket var ganska skoj, haha.
Det större loppet hade man 3 liv på sig, men de var ganska lätta att skydda och försvara.

Du får vara snabb och smidig helt enkelt, ha ett öppet sinne för det hela och hålla en låg förväntan samt strunta i tävlingsdemonen som skriker i örat på dig. Se det mer som ett äventyr. Ganska svårt att tävla i det. ;)
Jooonas
1981 • Örebro
#3
21 juni 2016 kl 14:30
Gilla
Kul att höra från nån som till och med sprungit två sådana lopp. Låter som det inte är alltför ovanligt med zombielopp då.

Tack för tipsen. Låter bra att man tillåts försvara och skydda sig lite. Som i en fotbollsmatch kanske? Men hoppas man slipper zombies som tar sitt uppdrag på för stort allvar och springer efter av prestige eller nåt. Antar att det blir större risk för skador om det blir för mycket gladiatorerna liksom, i kombination med oväntade hinder.

Låter som jag bör satsa på att behålla så många av mina tre liv, och mest springa om jag blir jagad. Men det låter kul ändå! :)
1979 • Bonnarp
#4
21 juni 2016 kl 23:19
Gilla
Jag har även deltagit i rena zombie"spel" där man får leksaksvapen och gummiyxor att försvara sig med.. men DET.. är en helt annan grej, haha! :)

Men i ett lopp finns det ju störst risk med att komma ensam och först, i att zombies vill "plocka ner en" så man inte ska vara så tuff och kaxig så att säga. Det tar bort en del av tävlingsfunktionen om man vill komma först så att säga.
Rent överlevnadsmässigt, så är det bästa att gömma sig i en grupp och helt enkelt råka se till att de hela tiden hamnar mellan dig och zombiesen. ;)

Lycka till!
Jooonas
1981 • Örebro
#5
23 juni 2016 kl 12:17
Gilla
Zombiespel låter skoj, även om jag föredrar löpningen, men hade varit kul att ha nåt att försvara sig med, kanske lasergameliknande där man kan träffa och sinka motståndaren lite.

Jag antar att hälften av funktionärerna i zombielopp gillar zombies och skådisgrejen, medan andra säkert enbart är löpare som vill springa ifatt.

Har kollat några få videos jag kan hitta på Youtube och verkar väldigt svårt att förstå vilka vägar man ska gå genom hinder de byggt upp, och zombies som dyker upp bakom skynken och bara rycker åt sig liv.

Får göra som du föreslog och hoppas andra går före och emellan. Senare i loppet får man väl skicka fram en orädd vän först som redan förlorat sina tre liv. :)
1979 • Bonnarp
#6
24 juni 2016 kl 12:50
Gilla
Boffervapen är annars också en skoj idé. Modell brandyxa. Hähä! ;)

En kul detalj i det lilla loppet var att någon försökte vara lite kreativ i att skydda sina liv, och knöt sonika fast dem i sina underkläder, så att de inte skulle gå att rycka lika lätt. Dock var problemet att personen fick världens största wedgie (Kalsongryck) när en zombie lyckades få ett riktigt bra grepp om det röda snöret och drog till.
Trodde först det var en zombie som tjöt lite inlevelserikt, men det var stackaren med kalsongerna som låg och skrek. :D
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.