Skidor Längdåkning allmänt 5 inlägg 1746 visningar

Spår i Alperna

0 • stockholm
#1
3 juni 2016 - 11:08
Gilla  
Hej,

Tänkte höra vad ni har för favoritspår i Alperna? Jag tänkte planera in en härlig vecka i februari nästa år och ser verkligen fram emot det. Här finns det en lista på potentiella platser: http://www.slopetrotter.se/langdskidakning

Dela gärna med er om era erfarenheter.

Tack på förhand!
1965 • Sala
#2
3 juni 2016 - 19:11
Gilla  
Hej! Jag saknade Seefeld i listan över längdskidorter i Österrike: https://www.youtube.com/watch?v=nGVww-D96ok
0 • Göteborg
#3
16 augusti 2016 - 21:34
Gilla  
Vi är mor och dotter som skall åka tjejvasan i februari. Vi är nybörjare men vill lära oss mera inför detta uppdraget. Vi gillar även alpint och vill kombinera en resa under sportlovet med alpint i kombination med ca halvtid längd. Vi har tänkt ta bilen neråt och vill helst inte åka "onödigt" långt bort. Men vi önskar en bra kombo med fina längdspår och schysta backar. Så hänger på din tråd och jag skulle vilja höra om ngn har erfarenhet av Kleinwalsertal ( oberstdorf ) ?? Och om ni inte rekommenderar detta och istället önskar rekommendera annan ort med ca lika "kort väg dit" . Vilken motivering ? Pernilla vart har du beslutat dig för att åka tex ? Vi börjar vårt egna lilla träningsläger med trettonhelgen i Torsby. Så kommer säkert hänga här en del och jaga tips på det mesta fram tills dess. Till helgen börjar min barbacksträning ( inte rullskidor ) Dotera har redan försprång som är redan super stark fotbollsspelare som redan tränar de flesta dagarna i veckan... Värre för mig...
1974 • Sävedalen
#4
12 september 2016 - 08:57
Gilla  
Jag var i alperna ett par månader i vintras med familjen och åkte längdskidor. Vi var då i Seiser Alm, Seefeld och Livigno. Alla tre orterna var top of the line för långdskidåkning men hade lite olika karaktär.
Seiser Alm ligger på en högalpin platå (1900-2200 möh, dvs höghöjdsträning) med fina vyer, men inte tokmycket spår. Seefeld ligger på ca 1200möh, är mysigt och har fina spår. Ingen högalpin åkning alls. Livigno ligger även det på hög höjd, ca 2000-2200 möh, och erbjuder fina spår i dalen. Åkningen upplevs inte som högalpin.
Enklast att tas ig är till Seefeld med flyg till München eller Innsbruck. När man flyger från iaf Göteborg till Innsbruck (via Cph) brukar dock bagaget (skidorna) försvinna så jag rekommenderar direktflyg till München. LIvigno är svårast att ta sig till med ca 3h bilresa från Innsbruck i bästa fall. Enkelriktad lång tunnel och sliriga vägar.
Ha det fint i Alperna!
0 • Göteborg
#5
15 april 2017 - 17:49
Gilla  
Det blev Kleinwalsertal för oss. En härlig vecka med halvpension precis vid spåret. Mycket stigning och utför. Men det gjorde att tjejvasan blev väldigt lättkört. Vi åkte utför 3 dagar, varav 1 dag blev med nysnö. Resten åkte vi bara längd och vi varierade mellan de olika små byarna i samma system. Kleinwalsertal ligger precis vid gränsen till Tyskland fast i Österrike vilket innebar att spåret vid boendet åkte vi över gränsen. Det ligger nära Obsersdorf så det kom folk och tränade i tyska landslagsdräkter. Spåren underhölls fantastiskt bra varje dag. Så det var toppen spår trots mildväder. En av dagarna då vi tog bussen och stannade till i byn vid byte av buss för att åka till nästa längdsystem så tog vi en soppa på uteserveringen i solen var det då 24 grader !! Så det var en trevlig upplevelse. Vi funderar nu på nästa vinter. Sneglar lite på att åka La diagonela och inför det hänga några veckor i alperna. Någon som varit i Pontresina och dess omgivning och åkt ? Tänker på snösäkerhet etc och hur väl långdskidpåren underhålls. Eftersom vi sneglar på att vara där runt 2-3 veckor i Januari så krävs ju att det är lite snösäkert där spåren är. Och att man är ute i god tid för att hitta något boende som inte drar iväg. Eller vet ngn ngn billigare ort i närheten som har bra spår och förbindelse med tex tåget ? Tips tas tacksamt emot =)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.