Löpning Träning 1 inlägg 2689 visningar

Hjälp med upplägg

Oliver
1984 • Göteborg
#1
31 maj 2016 - 18:59
Gilla
Hej!

Jag har liksom många andra (antar jag) svårt att hitta rätt balans mellan träning och det övriga livet. Jag får ingen kontinuitet på det hela. (Och jag har dessvärre ingen möjlighet till transportlöpning till/från jobb eller dylikt).

Vissa veckor blir det ingen träning och andra veckor upp till 7-9 pass (sällsynt men händer). Min motivation är det ingen fel på.

Ganska ofta blir det dock "bara" 2-4 pass per vecka och vissa endast 0-2 pass :(. Då smärtar min själ rejält.

Minst ett (men ofta två) av dessa kör jag styrka på gymmet.

Som ni säkert har räknat ut så blir det egentligen inte så mycket ren löpning per vecka.

Och än värre är att jag ganska lätt drar på mig skador. Och då blir det bara ännu värre. Det blir med andra ord en riktigt ond cirkel.

Om jag tar senaste månaden som exempel:

Jag bygger upp mig hyfsat med distanslöpning och styrka i ca 4 veckor och ska köra ett backpass. Pang så smäller det i min ena vad :(

Kör ingen löpning på 2 veckor därefter men 2-3 styrkepass (mycket jobb under dessa veckor också) och sen nu får jag "börja om" från början känns det som.

När jag kollar i min kalender framöver så ser jag att jag "bara" kommer att kunna köra 1-4 löppass per vecka de kommande två månaderna fördelat på 2 dagar (kanske 3).

Så frågan är då hur jag bäst ska lägga upp det. Fortsätta köra (gnata på) med distanslöpning (öka vecka för vecka) och sen förhoppningsvis (om man inte går sönder) gå över till mer snabbare fart med trösklar och VOmax osv?

Eller kan jag redan nu eller om ett par veckor iaf gå över till ett mer intervallbetonat upplägg? Hur hade ni resonerat utifrån detta?

Alltså, hur hade ni lagt upp det om ni hade ca 2-3 pass löpning per vecka?

Med vänlig hälsning
Oliver

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.