Löpning Tävlingar & Motionslopp 3 inlägg 1709 visningar

Brooklyn Half 2016

1967 • Danderyd
#1
23 maj 2016 - 11:30 (Redigerad 23 maj 2016 - 11:32)
2 Gilla
Då var halvårets mål avklarat och hemresan väntar senare idag.

Lite bristande impulskontroll när biljetterna släpptes till denna halvmara i augusti resulterade i en resa till NYC och lite trevlig solosemester. Jag hade läst en hel del trevligt om loppet som är stort (26000+ deltagare) och går genom en del av NY jag inte sett tidigare. Biljetterna gick fort, på en halvtimme typ, och jag hade inte riktigt koll på hur jag skulle ta mig hit eller bo här när jag fick min...
Nå, det löste sig. Flyg är billigt numera men boende i NYC är det inte.

Loppet är som sagt gigantiskt. Jag ar aldrig sett så många bajjamajor! Starten går i sköna Prospect Park tidigt på morgonen. Långa ledtider och köbildning gör att man var på plats knappt två timmar innan starten som gick 07.00, men vädret var ok. Största problemet var att hålla sig varm i raceoutfit i en timme. Ett tips jag följde var att ta med en gammal huvtröja som kunde slängas innan start.

Starten var trång men funkade. Första halvan är lite kuperad genom Prospect Park och jag startade rätt lugnt, lite osäker på form efter en bristande uppladdning och sjukdomar i april som stört. Efter knappt halva loppet lämnar man parken och springer nedför en aveny närmare 9km rakt fram, lätt utför, ner mot vattnet vid målet på Coney Island. Här kunde man sträcka ut mer och även om miljön inte var överdrivet varierande var det ändå skönt. Målgången och målområdet ligger vackert, med Atlantens som bakgrund och omgiven av en nöjespark och sportarenor.

Det slutade på 1.36.45, missat pers med 9 sek (!) och det första lopp jag sprungit med negativ split. På det hela taget en snabb och välarrangerad halvmara, fylld av trevligt folk!
Vespadrulle
1968 • Bromma
#2
4 juni 2017 kl 21:16
1 Gilla
Hej Mange! Grattis. Så kul det låter. Jag planerar att springa loppet 2018.
Hur fick du reda på att biljetterna skulle släppas?
Känner du till något annat halvmaraton i NY?
Mvh Jonas
1967 • Danderyd
#3
8 september 2017 kl 09:50
Gilla
Hallo,

Lite sent svar, hoppas det är relevant fortfarande...

Det var kul! :)
Det körs 5 st halvmaror i NYC, ett för varje stadsdel/borough, utspridda över året.

Kolla på http://www.nyrr.org/ om info, biljettsläpp etc.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.