Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 2713 visningar

Misstänker allergi

1975 • Varberg
#1
10 maj 2016 - 08:09
Gilla
Börjar fundera på om det jag känner beror på pollenallergi eller iallafall överkänslighet. Har tidigare vårar ibland, särskilt i slutet på ett löppass eller efteråt, känt att det blivit tungt att andas och sedan lite rossligt en stund. Men det har inte märkbart påverkat min löpning. Nu har jag i flera veckor varit ovanligt trött och känt en ”tung” känsla i kroppen och varje löppass har varit mycket jobbigare än normalt. Brukar behöva ett par km innan kroppen vill komma igång ordentligt men nu kan det ta upp till 1 mil innan det ens börjar kännas ok och sedan blir det bättre. Tempot är i början av passet minst 1 min långsammare/km. När det sedan börjar kännas bättre så kan jag öka farten en del men inte så mycket som jag vill. Det är nu mindre än 2 veckor till Göteborgsvarvet och mitt mål på att klara det på mindre än 2 timmar känns långt borta. Förutom tröttheten och den tunga känslan i kroppen känns halsen lite småslemmig och ”tjock” på ett sätt som inte känns som en förkylning och jag smånyser lite. Kan allergitabletter hjälpa? Någon som känner igen sig? Och om det nu är allergi, finns det något att göra åt den tunga känslan eller är det något att bara acceptera?
Irene
1968 • Åstorp
#2
10 maj 2016 kl 08:38
Gilla
Ja, det låter som allergi eller pollenöverkänslighet. Det lättaste är att tugga allergitabletter ett tag och se vad som händer. På ett sätt låter det också som om du har astma eller astmaliknande syndrom. Jag tänker då på att du behöver en lång igångsättning. Att det tar lång tid att komma igång kan också vara att du blir mer och mer tränad och konditionsstark.
Åsa
1983 • Fagersta
#3
10 maj 2016 kl 11:54
Gilla
Gå och kolla upp de, vänta inte längre. De misstaget gjorde jag bara segt att få igång allt om medicineringen startar sent i säsongen.
1969 • Stockholm
#4
10 maj 2016 kl 14:10
Gilla
Jag har liknande symptom som du under allergisäsongen. Blir seg och blir tjock i halsen som om jag håller på att bli förkyld. Jag har testat olika metoder under åren och för mig funkar det bäst med allergipiller och nässprayen Rhinocort Aqua som innehåller kortison.
1952 • Varberg
#5
10 maj 2016 kl 16:21
Gilla
Låter absolut som allergi och med tanke på att det kan vara ett asthmainslag i det hela så räcker det inte med vanliga antihistamintabletter. Du ska se till att få en ordentlig undersökning med den frågeställningen.
1975 • Varberg
#6
10 maj 2016 kl 21:17
Gilla
Blir ju lite fundersam på om det är astma. I år har jag inte direkt känt att det varit tungt att andas/blivit rosslig utan mer en nedsatt kapacitet och tyngd i kroppen. Men samtidigt har jag länge funderat på det vär min andning som begränsar mig och som gör att jag inte förbättrar mig. Ringde vårdcentralen idag och fick rådet att testa antihistaminer och se om det hjälper. Använder redan kortisonspray, Nasonex, p g a av att mina slemhinnor svullnar på nätterna.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.