Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1778 visningar

Ont under foten

1979 • Borlänge
#1
10 maj 2016 - 08:07
Gilla  
Jag var ute en kort vända igår på ca 5 km och joggade. Efter ett tag när jag kommit hem började det värka under höger hålfot precis innan hälen. Det känns som om det är en specifik punkt som smärtar.
Tänkte inte mer på det då men i morse kunde jag knappt gå, men nu någon timme senare känns det bättre även om det fortfarande värker lite.
Jag googlade och hittade trådar om plantarfasciit vilket verkar stämma in på mig.
Problemet är att jag har anmält mig till ett lopp imorgon. Loppet är bara 4,7 km och som det känns nu så borde det gå bra att springa, men är det att utmana ödet? Jag vill så gärna eftersom det är min första tävling/lopp och jag har verkligen varit taggad för detta.

Jag överpronerar och har sprungit i ett par Asics GT-2000 v3 sedan förra året. Jag har verkligen tyck om skorna och inte råkat ut för detta innan. Inga andra problem heller.
Jag försöker att springa på framfoten så mycket jag orkar men efter några kilometer brukar jag bli trött i vaderna och tenderar att landa mer på hälen.
Igår kändes det dock som om jag orkade igenom hela passet på framfoten. Kanske överansträngde jag mig? Samtidig var det ju bara 5 km och jag kan inte säga att jag inte sprungit på framfoten 5 km innan.
Jag vill ju helst undvika att detta ska komma tillbaka när det väl försvinner så alla tips på att undvika det igen är välkomna.

Men som sagt kan jag springa ett kortare lopp imorgon om smärtan inte är för stor?
1952 • Varberg
#2
10 maj 2016 - 16:28
Gilla  
Det låter absolut som plantarfasciit. Det kan bli långvariga besvär så du bör absolut vara försiktig och läsa på ordentligt. Springer du och försöker landa på framfoten kan du faktiskt belasta plantarfascian mer speciellt om det är ett onaturligt löpsteg för dig.
1979 • Borlänge
#3
10 maj 2016 - 19:22
Gilla  
Ja det är kanske bäst att skippa loppet imorgon och satsa på rehabilitering istället. Jag har masserat med golfboll under foten, försökt stretcha vaden samt hälsenan. Tog ipren också som är inflammationshämande.
Hoppas på snabbt resultat.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.