Vätska i knät - Löpning
Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 12988 visningar

Vätska i knät

1989 • Alingsås
#1
20 april 2016 - 12:08
Gilla 
Ja, skadorna haglar. Jag har fått vätska i högerknät, troligen överansträngning/stryk säger min moder, som är sjuksköterska. Man gör heller inget med vätskan när det är på pass lite och inte gör ont.
Problemet är ju att jag, trots att det inte gör ont, inte kan springa eller träna kondition med benet. (immobiliserad och det känns som att något "är i vägen" vid böjning)
Är det någon som har erfarenhet av vätska i knät? hur lång tid tar det för kroppen att ta hand om det? kan man köra som vanligt när vätskan är borta?
Irene
1968 • Åstorp
#2
20 april 2016 - 12:25
Gilla 
Som med alla skador gäller det att hitta vad man gör fel. Att köra på direkt efter vätskan försvunnit och återgå helt till tidigare träning gör kanske att du snart är skadad igen.
Dock behöver din träning inte vara fel. Du kan ha en obalans i bäcken och kotpelare som gör att du belastar olika mellan kroppshalvorna.
Var noga också om du styrketränar att du verkligen tränar båda kroppshalvorna.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#3
20 april 2016 - 12:43
Gilla 
Att cykla brukar fungera, vätskan tar kroppen hand om men det intressanta är ju att hitta orsaken annars återkommer säkert problemet. Kolla upp om du belastar fel eller är för svag/instabil i höft eller knä.
1989 • Alingsås
#4
20 april 2016 - 12:53
Gilla 
Tack, får prova cyklingen, körde Assult bike häromdagen och det gick bra, men då kan jag ju ta i med överkropp också, utöver ben.
Jag tror det är en kombination av att jag fick mycket stryk under OCR-loppet lördagen innan och att jag körde på hårt sedan.

Jag ser dock ingen annan OCR-löpare med knäskydd eller liknande, men kan det kanske vara bra? för att skydda mot "slag". Man går ofta in i hinder med knäna först liksom, krypning m.m. (Det måste ju dock funka att bada med)
1980 • Älvsjö
#5
20 april 2016 - 13:50
Gilla 
hej,
jobbigt. Jag fick liknande problem för ett antal år sedan, utan att ha gjort något särskilt.

Jag fick tömma mitt knä på vätska ett par gånger men det kom tillbaka igen. Till slut så fick jag en kortison spruta i mitt knä. Sedan blev det helt bra, och jag har inte fått besvär igen efter det.

hoppas du blir bra snart!
John
Claes Lund
1954 • Järfälla
#6
20 april 2016 - 19:46
1 Gilla 
Hej, jag fick vätska i knät efter att ha ramlat under en löptur. Fortsatte springa men med lägre fart och kortare sträckor. Efter en 2-3 veckor var det bra igen. Jag kunde böja knät men det "tog emot". Hade aldrig ont i knät.
1994 • Luleå
#7
4 mars 2018 - 15:29
Gilla 
Hej Klara! Jag känner igen mig vid din beskrivning av att knät känns immobiliserat och tungt att böja. Misstänker likt som du att jag har vätska i knät. Går i nu läget på 7 dagars pronaxen kur och håller mig till promenader.

Hur gick det för dig med detta problem?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.