Löpning Avancerad träning 8 inlägg 4209 visningar

Hur mycket av lidingöloppet finns kvar i dina ben?

1981 • Linköping
#1
6 oktober 2008 - 20:33
Gilla
Jag var sjuk (och sprang inte en meter) 2veckor innan loppet och jag tror att detta bidrog till att jag fick sådan träningsvärk dagarna efter! Jag har tidigare sprungit 26km i terräng utan att känna av det nämnvärt.

Torsdagen efter lidingö gav jag mig av på en 5km runda. Då hade jag bara små små känningar av träningsvärk kvar. MEN de 5km var jobbigare än de sista 5 på lidingö. ONT överallt i benen och inget flås! Urk. Efteråt kände jag mig överkörd av en buss när jag linkade till bilen.

I lördags sprang jag drygt 10km, gick jättebra, kände mig stark, men kände av det mer i benen än vanligt, lika så idag. Bra ork, men små känningar i benen som annars inte brukar vara där... Som en knut på höger baksida lår samt att vaderna tar "slut".

Så, ni som sprang, hur är era ben och hur har er träning gått efter?
Alexander Schrab
1982 • Malmö
#2
6 oktober 2008 kl 20:48
Gilla
Jag sprang berlin maraton samma helg. Det är först idag jag har käns att jag vill komma igång och springa igen. Jag läste nånstans att det kan ta uppemot 3 veckor att bli symptomfri från en mara, gäller säkert lidingöloppet också. De två maror jag kört förut har det tagit ungefär två veckor innan jag känns att jag är lika pigg i benen igen.
1966 • Karlstad
#3
6 oktober 2008 kl 21:33 Redigerad 6 oktober 2008 kl 21:34
Gilla
Jag känner igen det du beskriver Karin, som den känsla jag hade efter Stockholm Marathon. Ont i muskler o seg över en vecka efter.
Efter LL joggade jag ett cirkulationspass dagen efter, (öm första km sen släppte det) och sen har jag kört som vanligt, men lågpuls. Kände av låren ca 2 dgr efter LL.

Vet inte om jag är bättre tränad nu eller om de extra 12km i maran gör skillnaden. Men nu är ju kroppen mer van att bli "plågad". Tror nog att jag är igång fortare efter maran 2009 än jag var i år.
Tror däremot att det är jätteviktigt att ta den där "rehabjoggen" dagen efter för att inte slgga igen, skiten måste ur kroppen.

edit: Jag ser att du håller upp tempot Karin.. tagga ner lite o jogga istället så kommer du igen fortare hehe)
Pål Nilsson
1976 • Höör
#4
6 oktober 2008 kl 21:47
Gilla
Håller med. Segheten efter LL har ännu inte släppt. Verkar som om jag dessutom ådragit mig en skada. Det är lite konstigt eftersom att jag inte upplevde att jag maxpresterade på LL, något som jag däremot tycker mig ha gjort på flera tidigare långpass, på träning. Förmodligen är det så att LL-banan är så oerhört mycket mer krävande än mina träningsbanor.
1981 • Linköping
#5
6 oktober 2008 kl 22:11
Gilla
Skönt att höra att det inte bara är jag!

Peter, du har helt rätt, särskilt det första passet borde jag ha sprungit mycket långsammare. Men det KÄNDES så långsamt, och varje gång jag kollade på klockan så stod den på 6,3min/km (måste ha varit i uppförsbackar) så jag trodde att det gick långsamt! Min "ursäkt" nu är väl att jag trodde att jag återhämtat färdigt... ska nog tänka över det inplanerade intervallpasset i veckan dock... (så "tråkigt" att slippa det ;-p )
Samuel H
1979 • Järfälla
#6
7 oktober 2008 kl 08:10
Gilla
Jag är inte heller återhämtad. Gjorde ett par lugna simpass dagarna efter LL, men första löpningen i lördags. Det blev en snabbdistans pga att jag ev. ska springa hässelbyloppet till helgen, men det borde nog ha varit ett lugnare pass. Det kändes mycket sämre än siffrorna visar. Vaderna saknar spänst totalt och fotlederna kändes rangliga. Låren var ganska ok i lördags, men innan dess hade jag grym träningsvärk.
1972 • Floda
#7
7 oktober 2008 kl 08:15
Gilla
Gick några kilometer direkt efter loppet. Började träna igen på måndagen. Kändes lätt och snabbt, men det gick sakta. Körde ett pass till på tisdagen. Sedan dess har jag varit förkyld. Musklerna klarade jag, men inte förkylningsvirusen.
1974 • Granan
#8
7 oktober 2008 kl 18:31
Gilla
Fick kramp efter 10-11 km av loppet. Stretchade och kunde springa klart loppet fast med smärta.
Har fortfarande ont i vänster vad (soleus) och det har inte blivit en gnutta bättre sedan onsdag förra veckan. Börjar bli lite smått orolig att jag dragit på mig någon allvarligare skada.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.