Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 3655 visningar

Intervaller med Android Wear och Endomondo

Magnus Ritzén
1975 • Häljarp
#1
30 september 2015 - 08:05
Gilla
Hej,
Jag kör idag med Android Wear-klocka och använder Endomondo på mobilen för att planera mina löprundor och det fungerar jättebra.
Det jag saknar och funderar på är ifall någon vet om det går att få presenterat på klockan hur långt det är kvar på den aktiva intervallen? Jag har endast hittat den totala sträckan eller tiden (eller puls, hastighet, kadens mm som inte alls hjälper), och då blir det en massa uträknande i huvudet när man skiftar mellan tid och sträcka i intervallerna och det blir svårt att fokusera på löpningen när man istället lägger fokus på matematiken och försöka komma ihåg vad sträckan stod på när man började den aktuella intervallen.
Så, några tips? Har jag missat något?

Kan tillägga att jag är ny inom löpning och försöker bygga upp min kondition igen efter 15 passiva år. Detta gör att jag är väldigt slut efter bara 1,8km löpning och behöver då veta om jag måste sänka hastigheten eller om jag ska hålla ut 200m till innan det blir en lugnare intervall. Jag kan alltså inte bara strunta i klockan och köra på, jag behöver sporren!

Tack på förhand!
/ magnus
1975 • LUND
#2
30 september 2015 kl 22:04
Gilla
Sikta på att hålla intervallen ut och bli inte distraherad,
Om du inte orkar är det bara att avbryta och köra hårdare nästa, det är väl den bästa feedbacken på träning när du några veckor senare orkar hela vägen ut eller alla fem intervaller.

Ett tips med endomondo är väl att dela upp intervallen i en 1.8 och en 0.2 hårda så bör du få feedback när du behöver spurta, själv föredrar jag ändå rösten i headset än det svaga burrandet från klockan.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.