Löpning Skador & Rehab 11 inlägg 9402 visningar

Orken tar helt slut fastän jag springer med normal puls.

Daniel C
1968 • Västra Frölunda
#1
26 september 2008 - 09:32
Gilla
Jag har tränat 2-3 gånger i veckan sedan augusti med omväxlande program. Har bla kört kilometer intervaller med mycket bra resultat. När jag sprungit längre sträckor, mellan 12-16 kilometer, har jag inte alls blivit lika trött som innan. Efter att ha tex sprungit 21 kilometer kände jag mig inte alls trött utan det kändes hur bra som helst. Sprang tom fortare än när jag sprang göteborgsvarvet tidigare i år o då var jag helt slut.

Nu har det dock hänt något med min kropp. I lördags sprang jag ca 10 kilomter o då var jag redan slut vid 4-5 kilomter. Sedan sprang jag i måndags o då hände samma sak. Jag hade ingen ork kvar vid 4-5 kilometer. Min puls däremot var det inget fel på. Den slog helt normaltfastän jag inte hade någon ork kvar i kroppen. Nu i onsdags sprang jag kilometer intervaller o då hände precis samma sak. På den fjärde kilometern tog jag helt slut. Min puls var dock precis som den brukar va när jag springer de här intervallerna men kroppen sa nej tack, nu får det räcka. Senare på kvällen hade jag fortfarande en trötthet jag inte känt innan. Igår torsdag var jag också väldigt seg i kroppen men en slags trötthet som jag inte kände mellan lördan o måndan o mellan måndan o onsdan. Nu idag fredag är jag lika seg som igår. Jag känner mig inte förkylld utan har bara en liten nästäppa som jag nästan alltid har utan att för den skull vara sjuk.

Nu undrar jag om det kan vara ett virus som finns i kroppen eller om det är någon slags överträning som infunnit sig. När jag läst om överträning så brukar ju pulsen framförallt sticka iväg så att man inte orkar mer men så är det inte i mitt fall. Innan onsdan var jag ju inte trött emellan passen men nu finns det inga krafter alls kvar till att springa. Om någon har nån idé på vad detta kan vara så vore jag väldigt tacksam. Att gå till doktorn med bara en slags trötthet i kroppen är ju inte aktuellt än så länge.
Sven Andersson
1966 • Kista
#2
26 september 2008 kl 10:18
Gilla
Du _kan_ ha fått utvecklad järnbrist. Gå till vårdcentralen och be om blodprov, både på hb och serumferritin. En visserligen köttpartisk sida men ändå välskriven om järn i allmänhet.
Dan Cedergårdh
1980 • Västra Frölunda
#3
26 september 2008 kl 10:37
Gilla
Du kan väl pröva att vila en vecka? Ge kroppen ett break.
Frida E
1975 • dalby
#4
26 september 2008 kl 12:53
Gilla
Det skadar säkert inte att kolla lite värden, men vad gäller järnbrist så brukar det leda till ökad puls, ffa under ansträngning. Eftersom man får lägre hb blir syretransporten sämre, vilket leder till att hjärtat får slå som en toking för att få ut det syre som behövs.
Jag har inte superkoll på pulsen vid överträning, men brukar man inte främst prata om att det är vilopulsen som höjs när man är övertränad? Fast den kanske rusar under träning också, det vet jag inte.
Här hade man ju kunnat önska att jag hade något bättre förslag att komma med som slutkläm, men tyvärr.. Testa att vila lite och se om det blir bättre? Det är ju alltid en början.
#5
26 september 2008 kl 14:19
Detta inlägg har raderats
1973 • Klagshamn
#6
26 september 2008 kl 22:49
Gilla
Kanske en dum fråga, men äter och dricker du ordentligt?
Daniel C
1968 • Västra Frölunda
#7
27 september 2008 kl 10:11
Gilla
Tack för alla svar.
Jag äter o dricker bra så det kan inte vara felet. Min vilopuls är låg o den rusar inte heller vid träning. Det är ju det som är det lustiga i det hela att pulsen är helt normal. Just nu efter en mycket god natts sömn känner jag mig helt slut. Jag tycker det lutar åt nåt virus eller så. Om nu pulsen påverkas av järnbrist så verkar det ju inte vara det som är problemet heller. Jag får väl helt enkelt ta mig till en vårdcentral o ta lite prover för att få reda på vad det kan vara.
Jonas Mattsson
1978 • Stockholm
#8
5 juli 2010 kl 22:45
Gilla
Fick du ordning på vad problemet var, Daniel?

Jag har nu samma symptom och är väldigt förundrad...

/Jonas
1975 • Växjö
#9
5 juli 2010 kl 23:41
Gilla
Väggen?

Annat som stressar i livet?
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
#10
6 juli 2010 kl 08:03 Redigerad 6 juli 2010 kl 08:06
Gilla
Vid blodbrist känner man sig ofta orkeslös. Blodbrist kan bero på brist på vitaminerna B12 och folat. Den vanligaste orsaken till blodbrist är dock järnbrist - vad just din blodbrist beror på kan fastställas med enkla blodanalyser.


Tala med din doktor. Det räcker med ett enkelt blodprov för att verifiera en eventuell B-vitaminbrist.

Enligt Google.........
Johnny Bråttom
2007 • Stockholm
#11
6 juli 2010 kl 10:40
Gilla
Det är mycket pollen i luften nu. Kan det vara astma?

Det har nämligen jag fått och symptomen kommer bara när jag anstränger mig. Det känns som man springer på max trots att farten är c:a 1 min saktare per kilometer än normal träningsfart. Ingen andnöd eller pipande utan bara mycket tyngre än normalt. Pulsen är inte särskilt hög heller.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.