Löpning Kläder, Skor & Prylar 1 inlägg 2467 visningar

Väst eller ryggsäck för tyngre packning?

1983 • Skellefteå
#1
21 maj 2015 - 22:40
Gilla
Är i behov av en större ryggsäck eller väst främst för flerdagarslöpturer i fjällen. Jag behöver något i storleksordningen 25 liter då jag vill sova ute och vara oberoende av att bunkra mat i stugor. Har länge varit inne på en ryggsäck men nu har det ju börjat komma några riktigt intressanta västar från Inov-8, UD mfl i den storleksordningen. Jag ser ju klara fördelar med en väst för lättare laster och kortare turer men frågan är hur en väst upplevs med säg 8kg på ryggen?

Tänkte vända mig till erfarenhetsbanken på Jogg och kolla om någon testat lasta en väst med lite tyngre packning och varit ute några dagar. Delge gärna era erfarenheter av det ena eller andra och har ni tips på västar eller ryggsäckar som ni tycker jag borde titta närmare på får ni gärna skriva några kort ord om just eran favorit.

Förutom att den som sagt ska klara tyngre laster är låg vikt, vattentäthet, vettig lösning för vattenflaskorna, fästen för stavar och isyxor, lättåtkomliga fickor för snacks och kompressionsmöjligheter funktioner som är attraktivt.

Tackar och bockar på förhand!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.