Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2180 visningar

SOS Behöver tips,råd inför LL, åkt på halsont!

Camilla Dübbel
1978 • Sundsvall
#1
18 september 2008 - 09:16
Gilla  
Jag har känt av en förkylning de senaste 3-4 veckorna och idag vaknade jag på nytt med halsont! Börjar känna mig stressad inför hur det ska gå nästa helg på Loppet. Hur mycket har jag tappat pga att jag legat lite lågt med träningen? Nu känns det inte som någon mening att köra på, det måste väl vara bättre att vila så kroppen kan läka?? Någon som har något tips? huskur?? Känner mig J...ligt ledsen...//Camilla
Louise Svensson
1977 • Linköping
#2
18 september 2008 - 11:58
Gilla  
Jag känner samma sak.Vaknade imorse med halsont och täppt i näsan och allmänt risig. Har inte hunnit köra så mycket innan heller pga sjukdom.
christina dahlberg
1985 • Jönköping
#3
18 september 2008 - 12:58
Gilla  
Ginger-lemon-honey tea! Gott som bara den och bra för halsen.
Koka upp vatten med färsk ingefära i, pressa i lite citron och smaka av med honung. Drick litervis av det, och ha rå vitlök på mackan också!

Och vila!
Michael Carlsson
1968 • Jönköping
#4
18 september 2008 - 16:42
Gilla  
Hej!
sprang Stockholm halvmarathon nyligen efter att ha varit tvungen att först dra ned på träningen ordentligt ca 4 veckeor innan tävling och detta i 2 veckor och sedan sprang på halsont feber och hosta tills 5 dagar innan start, då feber och halsont var borta. hostan hade jag med mig till start linjen. det gick riktigt segt och tiden var ca 7 min sämre än på Göteborgs varvet. Är du envis så fixar du säkert LL men räkna med att bli trött på slutet och tidigare än du är van vid.
Ingefära i stora mängder rekomenderas å det varmaste men inte dagen innan start och absolut inte på tävlingsdagen pga magen.
Lycka till
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.