Löpning Träning 2 inlägg 1496 visningar

Gbg-varvet och Vätternrundan

Mattias Palm
1975 • Fristad
#1
2 mars 2015 - 23:00
Gilla
Ska genomföra såväl Gbg-varvet som Vätternrundan och då det blir första gången för mig är jag inte helt klar med hur jag ska lägga upp min träning.

Har familj med tre barn (modell yngre) varför jag har svårt att få till fler än tre pass/vecka (enstaka tillfällen fyra pass).

Hur ska jag fördela träningen?
1978 • Dösjebro
#2
3 mars 2015 kl 07:32 Redigerad 3 mars 2015 kl 07:32
Gilla
Hej!

Kan bara ge tips om ena delen av din träning dvs. Gbg-varvet, eftesom jag inte cycklar, börjar dock bli lite sugen.

Första frågan är vad du har för målsättning med Gbg-varvet? Hur tränad är du idag?

Vilket fall som helst är långpassen av vikt för att vänja kroppen vid distansen. Ut o plöj distns i lugnt lugnt tempo, vilket kan var svårt när man känner att man har mer att ge. Satsa på bygga upp flåset i dom kortare passen.

Jag personligen kommer försöka köra 2-3 pass i veckan fram till varvet. Det går säkert att ta sig igenom på 1 pass i veckan också men jag tror inte det ger mycket, dock bättre än inget.

Sen är det där med livspussel o trycka in pass i vardagen. När ungarna är i säng, försöker jag ta mig en runda, istället för att sjunka ner i soffan.

Beroende hur långt man har till jobbet kan man också lägga in lite transportlöpning eller cyckling. Alternativt ta buss/tåg hoppa av några stationer tidigare och sedan springa. Men jag vet hur det är med barn och hetsen med hämtning lämning. Men det gäller vara kreativ och försöka hitt tid.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.