Kalla fötter - Löpning
Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 2936 visningar

Kalla fötter

#1
18 februari 2015 - 12:33
Gilla 
Hej!
Jag har alltid haft lite som en dröm att någon gång springa ett marathon. Jag har sprungit i perioder i hela mitt liv och har senaste året/åren börjat springa lite längre. I början av hösten gav jag mig ut på ett långpass nästan varje helg som var mellan 20-30k. eftersom jag upplevde dessa pass som ganska behagliga så tänkte jag att jag lanske skulle våga mig på maran och anmälde mig till Helsingborg marathon i september. Det senaste har jag fått lite kalla fötter och tankarna går lite i "inte kan väl jag". Jag har fått för mig att jag inte är tillräckligt tränad och inte lägger tillräckligt med kraft på löpningen. Jag funderar på om jag känner till för lite om hur mycket jag bör träna. Borde jag helt enkelt hoppa över eller kan någon som springer sin första halvmara i maj tagga till och faktiskt träna upp sig för att klara ett marathon?
1978 • Göteborg
#2
18 februari 2015 - 12:40
Gilla 
Nu har du ju inte din träning inlagd här på jogg så jag kan inte se hur du tränar men om du kan springa 30 kilometer med hyfsat jämn fart och är van att göra det så skulle jag inte tro att det är några större problem att få till 12 km till. Själv hade jag aldrig sprungit längre än 21,1 km innan jag sprang min första mara och då gick det på 4:30 ungefär.

Så ta det lugnt, fortsätt med långpass och det kommer gå finfint tror jag.
Irene
1968 • Åstorp
#3
18 februari 2015 - 13:04
Gilla 
Jag tror det känslan smyger in hos många. Ska själv springa AXA fjällmaraton öppet fjäll i augusti och ibland är det långt till augusti och ibland känns det som det är augusti nästa månad.
Annie F
1981 • Tullinge
#4
19 februari 2015 - 10:31
Gilla 
Kan du beta av ett långpass mellan 20-30km nästan varje helg är du garanterat bättre förberedd än de allra flesta maratondebutanter :)

Förläng var tredje långpass med några minuter/gång så kommer du t.o.m. vara ännu bättre förberedd!
Stort lycka till
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.