Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1069 visningar

Första sjukgymnastbesöket

A Persson
1963 • Trelleborg
#1
16 december 2014 - 10:44
Gilla
Efter en lång väntan (1 månad) kom jag äntligen till sjukgymnasten.

Var där drygt en timme och hon gick igenom mina ben. Jag fick stå på ett ben och sen göra knäböj. Visar sig att jag har urusel balans och knäna viker sig inåt när jag gör knäböj på ett ben. Muskel i baksida lår på vänster ben är inte alls så stark som i höger ben och mitt bäcken är snett, är ca 0,5-0,7 mm högre upp på vänster sida. Hon kollade hur rörlig jag är.
Fick bokat in en ny tid på fredag och ska då kolla styrkan, så då ska träningskläder med. Ska då också få lite rörelser med gummiband som jag ska få börja med. Får inte springa, men får lova att köra på min crosstrainer hemma. Inga andra övningar får jag göra förren jag har fått dem av henne. För att inte förvärra skadan..

Kände mig väl omhändertagen och tyker det ska bli skönt att få hjälp med övningar som kan stärka upp mig. Men fick besked att jag nog kunde glöma Trelleborgsklssikern nästa år. Den börjar ju med halvmaran i maj. Får sikta in mig på Malmömilen istället....

Blev lång text det här. Ser fram emot att få börja med rehab ändå. Förhoppningsvis kan det hjälpa, så håll tummarna..
A Persson
1963 • Trelleborg
#2
19 december 2014 kl 15:25
Gilla
Andra sjukymnastbesöket var idag. Fick lägga mig på mattan och hon visade rörelser som jag ska göra för att stärka upp magmusklerna. Fick även två bäcken yft jag skulle göra.

Fick sen stå på alla fyra ocå visade hon mig hur jag skulle ta bak ena benet och sträcka ut. Är väldig ostadig och vinglar hit och dit. Ska även när jag har benet utsträckt bakåt lyfta lite på det och sänka det.

Fick även djupa knäböj jag ska göra och även en balansövning, typ som en fällkniv och om jag klarar det ska jag göra en enbensknäböj. Men jag vinlgar för mycket och är ostadig., så nu får jag bara göra själva balansövningen.

Detta ska jag göra tre gånger i veckan efter att först ha värmt upp på min crosstrainer 10 minuter.

Och så får jag promenerara .....inget annat...

Nästa besök är den 13 januari....

Ojojoj, känns som om jag aldrg kommer att börja springa igen :-(
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.