Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3778 visningar

Allt måste väl sitta ihop?

Lisa Nordin
1996 • stockholm
#1
28 november 2014 - 20:55
Gilla
Hej! Jag har ett underligt problem, kanske är solklart för nån annan.

Jag har för några månader sedan börjat på ont under hälen och lite snett framför in mot hålfoten. Det är inte hälsporre. Har varit hos naprapat och fotspecialist och båda har diagnoserat det till för kort platar faschiit (senan umder foten) är den för kort kan det strama och göra ont lite under och kring hälen. Ibland när jag gått länge på underlag gör det riktigt ont över hela hälen. Dock kan jag löpträna, men har försökt dra ner lite.

Jag har nu under ca 4 veckor stretchat platar faschiit på en massa olika sätt. Bla stretchat som vanligt med tårna mot vägg, rullat på taggig boll, suttit och tryckt ner knäna och fört fram och bak tårna osv.

Tycker att det borde släppa!

MEN SÅ MÄRKTE JAG EN UNDERLIG GREJ för nån vecka sedan. Då jag spänner lårmuskeln så "stramar""spänner""sträcker" det som snett framför hälen under hålfoten typ. Även om jag testar rulla min taggiga boll på övre låret speciellt främre insidan så märkts känns det jättetydligt!.

Jag funderar om det kan vara så att den muskeln är spänd, för allt sotter väl som ihop?
Har någon nån teori om varför eller vad jag kan göra?

Mvh

1984 • Stockholm
#2
29 november 2014 kl 07:12
Gilla
Det finns många trådar om Plantar Fasciit här på forumet, med massa tips. Kolla igenom dom. Inte hört nån annan som kännt att det kommer från just låret, men för mig sitter det högt upp i inre vadmuskeln som ju också fäster i hälen. Det är inte den du kommer åt på något sätt? Eller en nerv? Jag tror att överbelastningen brukar sitta i vaden eller fasciian (under foten), men det är ju inte orimligt att du är spänd på andra ställen också, som du säger så påverkar ju alla kroppsdelar varandra.
1984 • Stockholm
#3
29 november 2014 kl 07:23
Gilla
Vet förresten inte om du menade att du inte har Plantar fasciit heller, det är ju inte hälsporre men det är många som menar det när de säger hälsporre. PF tar i snitt ca ett halvår att bli av med tyvärr så om det är det så är det inte så konstigt att det inte ger med sig.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#4
29 november 2014 kl 17:41
Gilla
Hela baksidan från hjässa ner till tårna påverkar varandra. Testa att stretcha hela kroppens baksida. Vader, lår, rumpa och rygg. Fortsätt att jobba med foten också.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.