Löpning Löparkompisar & kontakt 22 inlägg 6027 visningar

Distanspass, Göteborg

Oskar Wall
1986 • Göteborg
#1
15 november 2014 - 11:30
Gilla
Hej!

Söker någon hyfsat driven löpare att lira framförallt lätta distanspass och långpass med i området kring Slottsskogen i Göteborg (passen behöver nödvändigtvis inte ske där). Brukar ligga i strax över 5-fart på de lätta distanserna men är anpassningsbar. Känner du dig manad? Skicka ett PM eller skriv här.

Må gött löpare därute!
< < < 1 2 > > >
majorna
majorna
#2
17 november 2014 kl 17:46
Gilla
Jag är kanske sugen om vi blir ett gäng på 5-10 personer, så att man kan balla ur med gott samvete och ställa in träningen med kort varsel utan att andra drabbas.

Har faktiskt funderat på detta i flera år. Det finns en del grupper som tränar i Slottsskogen, men alla kör korta pass och stannar och vilar var och varannan minut. Sådan träning kan jag göra på egen hand. Det är distans man behöver för att orka springa en hel mil och den typen av träning är tråkig att göra själv. Dagens trend är tyvärr tvärtom. Kort, snabbt, backigt och helst någon som står och gapar på en.

Slottsskogen, 8-15km, 4.30-5.30-fart, ja tack.
Andreas Ericsson
1979 • Göteborg
#3
17 november 2014 kl 23:22
Gilla
Låter som mina vanliga pass, 8-20km i Slottsskogen/västra Gbg. Tyvärr har jag lite svårt för regelbundna tider. Springer ofta sent, efter 20.30
majorna
majorna
#4
18 november 2014 kl 10:49
Gilla
När jag bodde i en annan stad var vi ett spontant gäng som brukade springa distans. Vi hade ingen ledare, inga fasta tider eller platser, utan skrev på nätet "klockan 18 utgår jag från kyrkan", eller klockan 06.30 passerar jag ICA". Sen fick den som var sugen dyka upp på den platsen och hänga på.

Kanske en idé? "Löpare A" startar vid Linnéplatsen klockan 19.30, eller "Löpare B" passerar boulebanan vid Slottsskogsvallen klockan 20.45, eller...

Jag tränar själv på oregelbundna tider och bestämmer mig ofta en timme före.


Oskar Wall
1986 • Göteborg
#5
18 november 2014 kl 15:16
Gilla
Jag kör inte heller på några speciella tider utan lite när jag har lust (vilket är alldeles för ofta). Säröleden tycker jag är perfekt men det är inte alla som gillar det monotona det medför. Det är bara PM:a mig om någon är sugen, jag är anpassningsbar när det gäller tider och tempo. Föredrar dock långpass i 5:00> (möjligvis lite fartökning) för att inte hamna i mitt "svarta hål".
Andreas Ericsson
1979 • Göteborg
#6
18 november 2014 kl 20:11
Gilla
Så gjorde vi när jag körde hoj, nån skrev i göteborgstrådrn på forumet att den tiden är jag på ex Götaplatsen och vill köra 10 mil kurvig väg, häng på!
Vill man ha sällskap kan man ju meddela en eller två h innan man drar.
majorna
majorna
#7
19 november 2014 kl 09:12
Gilla
Kan säga direkt att jag inte kommer PM:a någon.

Önskar att det fanns ett gäng som okomplicerat tränade ihop lite spontant så att man slipper kontakta varandra när det är dags. Dessutom finns det löpare som inte vill registrera sig på jogg.se, av flera orsaker, men som ändå vill ha någon att springa distans med.

Detta blir nog mitt sista inlägg i tråden. Kommer bara kolla om det bildas någon grupp som springer lätta långpass och då kanske jag dyker upp där.
Jonas Hedeback
1978 • Göteborg
#8
19 november 2014 kl 09:19
Gilla
Det finns en mängd grupper på Facebook för just detta ändamålet. Gå med i någon och haka på andra eller annonsera era egna pass. Brukar fungera kanon.
1965 • Täby
#9
19 november 2014 kl 09:26
Gilla
Jag är i Göteborg då och då, och ränner just i slottskogen efter jobbet. Skulle gärna kolla i denna typ av grupp inför kvällspasset och se om det passar. Just föreslagna distanser, upplägg och tempo passar mig. Ska kolla lite på fejjan om det finns nåt redan, posta gärna tillbaka om ni hittar/skapar nåt.
majorna
majorna
#10
22 november 2014 kl 12:41
Gilla
Lånar en kompis konto.

Du som skrev att det finns en mängd grupper på facebook som tränar långpass i Slottsskogen, vad heter dessa grupper? Tror du är helt ute och snurrar.

Det finns grupper som springer långt i Skatås, men från området kring Slottsskogen där vi bor är det 10km åt varje håll om man ska till Skatås. Resan med cykel/ spårvagn tar mer tid än själva passet. Ganska ointressant.
1969 • Göteborg
#11
22 november 2014 kl 15:32
Gilla
Gå med i gruppen 'Långpass i Göteborg'. Där kan man annonsera pass som utgår varifrån man vill i staden och dess närhet. Inte så mycket aktivitet i gruppen på länge, men nästa lördag så är ett pass inlagt -- med start i Skatås. Själv har jag degat till mig lite och har inte sprungit långt på länge. Jag bor nära Korsvägen så egentligen är det ungefär lika långt att ta sig upp till Skatås som till Linnéplatsen, även om det sistnämnda innebär en mer kuperad transport. Så långpasss utgående ifrån Slottskogen är ok för min del. Utgår passsen från ett ställe en bit ifrån där man bor så springer man förslagsvis dit och får till några extra kilometrar på kuppen.
majorna
majorna
#12
22 november 2014 kl 16:13
Gilla
Om du menar "Gemensamma långpass i Göteborg", så är den gruppen stendöd. De svarar inte ens om man försöker bli medlem.

Har själv inte tid och engagemang att dra igång någon grupp i Slottsskogen. Tycker bara att det är märkligt att grupper med backträning i Slottsskogen kan dra 100 personer varje vecka, men att ingen vill träna distans i grupp. Det är väl ändå långpassen som måste ligga som grund när man senare springer lopp?

Om gruppen håller ett tempo på cirka 5.00/km kan väldigt många hänga med. Själv kan jag hålla 4.10-fart, men tycker att 5.00-fart ger ungefär samma effekt.
1961 • Göteborg
#13
22 november 2014 kl 16:24
Gilla
@majorna: Hans menar nog långpassgruppen här på jogg.se: http://jogg.se/Grupper/Grupp.aspx?id=26
Gruppen är öppen, du behöver inte ansöka om medlemskap utan det är bara att gå med.
1969 • Göteborg
#14
22 november 2014 kl 16:42
1 Gilla
Jag menar gruppen 'Långpass i Göteborg' här på Jogg.se, Aktiviteten har länge varit låg, men det är ju upp till medlemmarna att lägga upp pass. Som sagt är det ett på gång nästa lördag.

Vad beträffar Facebook-gruppen 'Gemensamma långpass i Göteborg', så funkar den mindre bra. När pass har lagts upp både i Jogg-gruppen och FB-gruppen, ja, då är det folk från Jogg som dyker upp. Tyvärr nästan aldrig någon från Fb-gruppen (många är dock med i båda), därav att allt runnit ut i sanden.

Men om folk vill bli medlemmar i den gruppen, så visst släpps de in. Skaparen tillika en av administratörerna bor dock numera inte längre i Göteborg. Hon kollar nog inte till det hela så ofta. Jag är en annan av administratörena. Kikar dock inte heller in varje dag direkt.

Du har inte tid och engagemang? Det tar i stort sett inte längre tid att lägga upp ett förslag på långpass i långpassgruppen här på jogg än att skriva ett gnällinlägg över andras brist på engagemang i den här tråden.

Och kommer ingen annan på det pass man bjuder in till, så får man springa ensam. Det är inte hela världen. Det är väl så du gör nu. Det har hänt mig också.

I stort sett handlar det om att få upp styrfart i en grupp av detta slag. En kritisk masssa helt enkelt. Som det har varit de senaste åren så räcker det att någon av de drivande får en lätt skada så läggs det hela på is. Men folk vill springa ihop. Det märks. Fast det sitter långt inne att ta initiativ. Konstigt när det i detta fall krävs så lite: En tid och en plats och ett meddelande om detta på ett nätforum.
Andreas Ericsson
1979 • Göteborg
#15
22 november 2014 kl 23:55
Gilla
Ser ofta grupper på mellan 5-15 personer när jag springer i Slottsskogen. Tror iofs det är folk som hyrt en löpcoach...
Rasmus Wadsten
1985 • Eslöv
#16
23 november 2014 kl 13:16
Gilla
Jag måste bara inflika att man, när man tar lite längre löprundor kring Slottsskogen, t ex 8-10 km, bör svänga upp i Änggårdsbergen, t ex via Botaniska trädgården, om man inte har någonting emot att knata upp och ner för några backar. Om våren och sommaren är det smått paradisiskt där och från den högt belägna ljungheden har man utsikt över stora delar av Göteborg mot och till och med bortom södra skärgården. Roligare än att bara snurra runt i Slottsskogen om man ändå vill springa lite längre.
1969 • Göteborg
#17
23 november 2014 kl 16:20
Gilla
Med utgångspunkt från, säg den knepiga statyn i spetsen av Slottskogen vid Linnéplatsen, kan man springa söderut en bit längs med gamla Säröbanan, vika av västerut bort mot havet, därefter norrut mot Saltholmen och vidare tillbaks in mot stan. Bara att lägga in som aktivitet i gruppen 'Långpass i Göteborg' http://jogg.se/grupp/L%c3%a5ngpassGBG
Det dröjer minst en månad innan jag själv tar initiativ till liknande, jag är inte riktigt i form just nu. Men flertalet medlöpare blir med största sannolikt glada om någon annan löpsugen gör det.
Daniel Fägerstrand.
1976 • Torslanda
#18
23 november 2014 kl 19:18
Gilla
Har själv lagt upp flertalet pass,men uppslutningen har varit dålig vilket har medfört att jag inte har lagt upp pass den senaste tiden utan kontaktat intresserade medlemmar direkt via telefon,men det skall bli riktigt roligt att va med nu på lör,får hoppas på en nytändning med många deltagare på långpassen som på "den gamla goda tiden"
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#19
23 november 2014 kl 21:13
Gilla
Dra igång en ny Facebookgrupp. I Ludvika kör de "mötesplats löpning" som blivit en succé. I Borlänge kör löparklubben via Facebooksidan. Funkar ganska bra tycker jag, man slipper köra långpassen själv.
Daniel Fägerstrand.
1976 • Torslanda
#20
23 november 2014 kl 21:32
Gilla
Har valt att stå utanför FB :)) men vill gärna ha sällskap på långpassen ändå...
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.