Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 3054 visningar

Hur mycket tappar man på 3 v förkylning?

Vicky Karlsson
1957 • Öland
#1
1 oktober 2014 - 10:27
Gilla
Ja som rubriken säger, hur mycket tappar man på grund av förkylning? Är förlusten endast beroende av uppehållet eller har själva sjukdomen någon del i tappet?

Inne på min tredje förkylningsvecka och har planerat Hässelbyloppet den 12/ oktober. Kanske kanske kan jag börja träna lite till helgen som kommer och har då bara en vecka på mig.

Är i valet och kvalet om det är någon idé. Tvivlar inte på att jag tar mig runt men vill ändå känna att jag kan prestera. Sprang Stockholms halvmara nyligen som kändes kanon. Hade ork hela vägen och det var härligt. Men kanske tappar man inte så mycket på några veckors uppehåll?
1978 • Arboga
#2
1 oktober 2014 kl 10:37
Gilla
Om vara viruset kommer ut ur kroppen så tappar man inte så otroligt mycket på några veckors förkylning.

Är den så allvarlig att du helt utesluter träning? Mång gånger så kan man köra några lunga pass i slutet av en förkylning. Men BARA om man INTE har ont i halsen, hostar eller har feber. Bara snorig brukar inte hindra mig ifrån att träna.
Vicky Karlsson
1957 • Öland
#3
1 oktober 2014 kl 21:55
Gilla
Jag törs inte träna även om jag bara är lite förkyld, har märkt att jag inte blir bra då utan allt blir segdraget.

Hm, hoppas kunna testa till helgen o se hur det känns. Hoppas du har rätt att man inte tappar så mycket.
1978 • Linköping
#4
1 oktober 2014 kl 22:05
Gilla
Jag tycker att man tappar en hel del på tre veckors löpvila, men även rytm i löpningen. Även om man håller igång med alternativ träning så märker jag stor skillnad. Det positiva med att springa lopp efter ett uppehåll är ju att man inte sätter lika stor press på sig själv.
Vicky Karlsson
1957 • Öland
#5
6 oktober 2014 kl 20:29
Gilla
Med en vecka kvar till loppet är jag frisk och sprang en mil igår. Tidsmässigt gick det bra men var tungt. Mycket tyngre än innan jag blev sjuk.

Har inte bestämt mig än.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.