Löpning Träning 5 inlägg 2201 visningar

Backe träning

1970 • Hässelby
#1
24 augusti 2014 - 18:41
Gilla
Kan någon berätta till mig vad är hemligheten bakom backe träning. Jag kan köra på springa länge med relativ bra tempo inför marathon/1/2 marathon distans lopp. Men när jag kommer fram till något kort/Lång backe tappar jag kontrolen på loppet. Under själva tränings perioden har jag klämt en backe pass/vecka där offtas är det väldigt laddat och focuserat pass upp till 300 meter. Jag njuter inte det snarare är det något jag måste bara göra det. Men under tävlling tillfället är det oftast nytt område och uppfatas som ganska jobbig stund för mig. frågan är hur kan jag ändra på det? kan man tycka om backe löpning?
1967 • www.sapiens.se
#2
24 augusti 2014 kl 19:02
1 Gilla
Testa att springa snabbdistanser i kuperad terräng för att lära dig hantera backarna.

Kan man tycka om backlöpning? Absolut! Jag har åkt till både England och Norge flera gånger för att tävla i tävlingar med extremt mycket backar.
1982 • Älvsjö
#3
24 augusti 2014 kl 19:27
1 Gilla
På tävling försöker jag att sänka farten lite i backarna och sen ta igen den förlorade tiden på att springa fort och med bra teknik utför. Lätt att stånga sig trött i backen och sen inte kunna springa fort där det är utförslöpning eller helt platt.
1949 • Göteborg
#4
24 augusti 2014 kl 19:33
Gilla
Backe träning är som; Ju mer man tar ut sig ju starkare blir man, ju starkare man blir ju mer kan man ta ut sig (och desto roligare blir det): Roligast är nu att träna i slalombacke upp eller tävla i fjäll-backar upp. Jag har ännu inte tävlat i de norska motlöpen men gjorde gärna det.
1970 • Hässelby
#5
24 augusti 2014 kl 21:32
Gilla
Det var roligt att få eran tips. Jag har förståt det är inställnings fråga. Hur tänker ni i backarna. föra året sprang jag NYC marathon den är full av överaskningar på gott och ont men jag har aldrig varigt så taggad och fick använda farthållaren + publicken energi för att klara av dem första 3 milen det fanns en del backe men sista bitten verkligen knäckte mig. huvedet var klar kroppen släkte sig gissa var vid en lång backe där den mentala bitten blev helt kortslutat sig och resten av banan blev renna plågeri. Jag borde ha energin och trännat upp till 36 km och 5 pass över 30 km men inte fixa detta lopp blev jag besviken. jag är ute efter revang och kommer att mötta mina demoner "backen igen i år". Den här gången vill jag vara redå för det. Jag testar tipset och håller up tråden för alla förslag.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.