Löpning Skador & Rehab 9 inlägg 5193 visningar

Missad träning inför LL

1973 • Norrköping
#1
14 juli 2014 - 16:26
Gilla
Hej hej, jag anmälde mig i ett övermodig ögonblick till Lidingö. Springer normalt 3-4 mil/v väldigt långsamt (och flackt) så jag tänkte att om jag succesivt ökar distanserna och lägger in fler backar fem månader innan start så borde jag kunna komma i mål någorlunda hel och utan att göra bort mig totalt.
Men - nu har 4 träningsveckor försvunnit pga halsont. Tränade en vecka och nu är skiten tillbaka. Jag vet att det är omöjligt att säga något generellt, men hur hade ni resonerat? För mig känns det just nu helt uteslutet att komma igen och fixa att springalängre och tyngre än nånsin tidtidigare om två månader, när jag just haft världens träningsuppehåll.
HR
1972 • Stockholm
#2
14 juli 2014 kl 17:26 Redigerad 14 juli 2014 kl 17:27
Gilla
Äsch, ta det som det kommer och gör vad du kan och stressa inte.
Om inte plan A funkade och plan B känns lite svajig så gör en ny plan. :)

Se först och främst till att mjukstarta när du känner dig frisk och sedan kör du på som vanligt.

Det är ju lite knappt med tid för att springa upp sig i kanonform men är du hel och frisk vid start så tar du dig runt. Kör inte för hårda backpass eller för tuffa pass för tätt inpå loppet så att du startar sliten.

Det kan ju komma att gå riktigt bra på LL iallafall. Ha som målsättning att ta dig runt och var inte rädd för att gå uppför backarna om du måste. Jag tror att du själv sätter din egen begränsning i det här fallet, förutsatt att du håller dig frisk. Våga ha en ambition med loppet men sukta inte för mycket efter ett tidsmål. Tar du dig runt och det känns bra så kan du lägga upp en ny plan och ett tidsmål inför nästa år. :)
1982 • Älvsjö
#3
14 juli 2014 kl 17:36
Gilla
Jag håller med - genomför loppet om du är frisk och hel när det är dags. Det är ingen skam att gå de tuffaste partierna.

Känns det totalt omotiverande och bara ledsamt om målsättningen blir "ta dig runt"?
1974 • Granan
#4
14 juli 2014 kl 18:12
Gilla
Håller med de tidigare inläggen. Även om formen inte finns så ta det som ett träningspass. Du kan ju springa helt utan krav på prestation och passa på att njuta av loppet i stället. Spring sakta, heja på publiken, titta på utsikten, peppa medtävlare osv. I slutändan har du ändå genomfört ett lidingölopp vilket är mer än de flesta gjort, och dessutom vet du vad det går ut på och är bättre förberedd inför nästa gång.
1980 • Åby
#5
14 juli 2014 kl 20:21
Gilla
Hej
Springer du Vrinnevimilen emellanåt har du ett bra utgångsläge för LL som är avsevärt mycket lättare att springa. Distansen är nog inga större problem heller sett till den mängd mil du har i benen enl din dagbok. Ta det lugnt och bli kvitt halsproblemet, därefter en dag i sänder och stå sen med en skön känsla i kroppen på startlinjen utan stress.

dvs kasta inte in handduken än, häng med TNT i höst, fler som våndas över LL där så du är inte ensam :)
Mr. B
1963 • Hemma
#6
14 juli 2014 kl 20:28
Gilla
156km i mars och 147km i april? Du har grundträningen som behövs, gissar jag.

Visst tappar du lite när du är förkyld, och visst är tredje milen tung, men... om det känns OK att stå på startlinjen utan perfekta förberedelser så tror jag att du kan få en fin dag på Lidingö och dessutom lära dig en del om banan.

Det är - oavsett träning - svårt att göra ett bra lopp vid första försöket på Lidingöloppet. Man kan behöva känna på banan någon gång först.
1973 • Norrköping
#7
16 juli 2014 kl 08:48
Gilla
Tack allihop! Ja, att tagga ner och inte ta det så allvarligt är nog grejen! Att springa två mil och gå en tredje (i värsta fall) fixar jag ju. Ursprungsplanen var inte att sikta på någon särskild tid, utan att ta mig runt springandes, men just det är väl ingen livsnödvändighet egentligen. .. såg också att många fler än jag får kalla fötter inför LL. Vi får väl bilda en stödgrupp :-) . Tack igen och ha en bra dag!
1973 • Norrköping
#8
16 juli 2014 kl 08:49
Gilla
Ps: Mattias från åby: är vrinnevimilen × 3 jämförbar med LL menar du?
1980 • Åby
#9
17 juli 2014 kl 22:01
Gilla
japp, aborrbacken är ju iofs lite längre men över lag så är vrinnevimilen så pass kuperad att den är finfin träning att springa ett par varv på. Lillsjömilen är inte att leka med den heller om du vill prova lite annan stig också.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.