Löpning Tävlingar & Motionslopp / Dublin marathon 7 inlägg 5733 visningar

Bra boende i Dublin, nära start/mål?

1971 • Hägersten
#1
11 juli 2014 - 10:39
Gilla
Hej!

Ser med ett fånigt leende fram emot Dublin marathon 27/10 är på G att boka boende. Någon som har bra tips om bra o billigt boende så nära start/mål som möjligt? O gärna med bra frukost inkluderat i priset.

Har själv aldrig varit i Dublin men starten går vid Ftzwilliam Square o målet är vid Merrion square.

Du som har erfarenhet av maran där; berätta gärna lite. Har hört att det ska va bra drag på publiken på gatorna under loppet. Stämmer? Det är ju en måndag vilket får mig att undra om det är ngn form av helgdag på Irland då? Annars jobbar väl folk o då har jag svårt att fatta hur det kan vara bra folkliv under loppet?

Tacksam för alla svar o info!

1962 • Brunflo
#2
11 juli 2014 kl 12:58
Gilla
Hej - och grattis!

Jag sprang Dublin marathon 2012 - min första mara. Det var otroligt roligt - en underbar stad att springa och bo i.

Staden känns inte så jättestor. Jag bodde på Abbey street middle. Kommer inte i håg namnet på boendet men vi bodde i lägenhet och fixade mat själva, inga problem att handla vettig mat. Abbey street ligger två gator norr om Liffey vid Halfpenny Bridge och det var inga problem att promenera till starten (30 minuter kanske).
27/10 är säkert en "Bank holiday" så "alla" är lediga - mkt åskådare på nästan hela banan.
Start och mål är i stort sett på samma plats (olika ändar av en kvarterspark).
När jag sprang var det ovanligt kallt för Irland vid den tiden på året - 6-7 grader och någon regndroppe när vi väntade på start. Jag har för mig att jag blev förvånad över att man skulle vara i startfållan tidigt - blev lite nerkyld. Skulle jag springa samma lopp igen skulle jag ta med överdragskläder (att slänga i starten) och en regncape typ 15kr på Rusta. En bit in på loppet steg temperaturen till perfekta förhållanden och inget regnande.
Jag har ju inget att jämföra med men tyckte inte att banan var så tuff (jag sprang på 4:12 men kunde säkert ha sprungit under 4 timmar om jag inte varit för försiktig (ville inte gå i väggen på första maran). har för mig att det var lite backigare vid 30 km men det värsta var nog ett par tråkiga km vid kanske 35 när man sprang bredvid en motorväg tillbaka in mot centrum.

Allting var mkt välordnat och jag använder min Dublin Marathon keps nästan dagligen - man måste ju få skryta lite ;-) när man börjar maraton karriären efter 50-strecket.

Lycka till
1962 • Brunflo
#3
11 juli 2014 kl 13:05
Gilla
Jag ser nu att man gjort om banan sedan mitt lopp. Det kanske finns en höjdkurva någonstans men om inte så tror jag att uppförspartierna är vid 11-13 miles och 22-24 miles.
Samt att det jag skrev om start och mål kanske inte stämmer helt o hållet - jag misstänker dock att man även i år lämna väskor i södra delen av Merrion Square och går i mål längs den norra sidan.
1971 • Hägersten
#4
11 juli 2014 kl 13:21
Gilla
Tja Stefan!

Stort tack för matnyttigt svar med bra tips!!

Ngt kul lopp själv på G?

/ P

1962 • Brunflo
#5
11 juli 2014 kl 13:28
Gilla
Jag ska springa LL och Vasastafetten men nästa hägrande lopp hoppas jag blir Edinburgh Marathon i slutet av maj.

Vet inte om du sprungit Lidingö men jag brukar göra det på 3:15 - 3:25 och är då betydligt tröttare än jag var efter Dublin.

Själv då - några tips på andra maror? Konceptet några dagars semester/mara/semester är helt perfekt tycker jag.
1962 • Brunflo
#6
28 november 2014 kl 08:17
Gilla
Hur gick det?

Vore kul att höra dina erfarenheter av loppet!
Monica Nilsson
1967 • Åkersberga
#7
28 november 2014 kl 08:45
Gilla
Håller med, skulle vara kul att höra om loppet. Vi hamnade "mitt i" starten till årets upplaga av Dublin maraton. Var där tillsammans med höstlovslediga barn. Stod avundsjukt i publiken och fick lite sug till ett annat år.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.