Löpning Tävlingar & Motionslopp / Jättelångt 4 inlägg 4305 visningar

Lidingö Ultra jämfört med Jättelångt

JM
1977 • G
#1
6 maj 2014 - 15:46
Gilla
Jag sprang mitt första ultra i helgen Lidingö Ultra. Gjorde lite missar som jag ska rätta till nästa gång som gjorde att jag hade dålig ork men gick i mål i varje fall. Nu sitter jag och funderar på loppet Jättelångt, är det någon som sprungit Jättelångt och Lidingö Ultra och kan jämföra. Jag har hört att Jättelångt ska vara mer flackt men med mer terräng. Jag tänker att om jag klarar 50 km kuperat (jag upplevde Lidingö som mer kuperat än vad jag är van vid) så borde jag klara 68 km mer flackt.

Jag har tränat mycket det senaste året, 4 ggr per vecka med kortare pass i veckan (även intervall) och långpass på helgerna. Jag har sprungit flera långpass på över 30 km, något marathon och många andra långpass mellan 20-30 km.

Funderingar?
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#2
6 maj 2014 kl 16:08
Gilla
Jättelångt är väldigt mycket terräng och väldigt mycket asfalt/grus. Man får lite av varje! Bara stigar aldrig obanat. Dock är det loppet för varmt att springa i min smak så jag håller alltid på att avlida hursom:-) har sprungit Jättelångt två gånger första gången det hade premiär och sedan det året det var den värsta värmeböljan och 30 grader i skuggan och rekordmånga bröt. Tredje gången bröt jag några revben...
Stor eloge till de underbara arrangörerna på loppet!
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#3
6 maj 2014 kl 17:52 Redigerad 6 maj 2014 kl 17:52
Gilla
Vissa sträckor av Roslagsleden är brutalt dåligt markerad. Sträckan Grisslehamn - Älmsta är lika spännande varje gång även fast jag sprungit den 3 gånger. Nuförtiden så navigerar jag mig med klockan istället för att försöka hålla koll på dom oranga markeringarna.

Jag har sommarstuga efter leden så jag springer dom norra delarna rätt ofta vår/sommar. När jag blir stor så ska jag prova på Jättelångt ;)
JM
1977 • G
#4
6 maj 2014 kl 20:35
Gilla
Tack för era svar, ja det låter som ett roligt lopp. Men håller ni med om att det är mer flackt än Lidingö Ultra även om den är mer teknisk svår med stigar osv?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.