Löpning Övrigt 4 inlägg 4146 visningar

Hur mycket gör tävlingar och att träna med andra för ens tider?

Göteborg
#1
17 augusti 2008 - 13:15
Gilla
Hej alla här på Jogg.se!
Jo jag undrar lite om hur mycket tävlingar och träning med andra och inte bara själv gör för ens tider och framsteg. Jag skall springa Midnattsloppet Göteborg nu. Ser verkligen fram emot detta lopp. Hur känner ni är det bättre att träna med andra och att delta i flera tävlingar gentemot att bara springa själv? Ger detta bättre tider. Är det motivationen eller stämningen som gör iså fall bättre tider?
Lily
1966 • Skärholmen
#2
17 augusti 2008 kl 13:54
Gilla
Hej Patrik!

Sprang midnattsloppet Stockholm igår. Kilometertiden blev 10 sek. bättre än på träning några dagar innan tävlingen.
Publiken och alla löparna ger extra energi - och glädje. Hade roligt hela tiden.
Hittills har jag tränat ensam, funderar dock på att skaffa lite "draghjälp" för längre distanser.

Lycka till på lördag!!!
Frida
1986 • Sollentuna
#3
17 augusti 2008 kl 14:09
Gilla
Tävlingar ger mycket extra skulle jag vilja säga, men för egen del kan jag också uppleva att prestationen hämmas av att jag bygger upp en press inför tävling och spänner mig onödigt mycket. Dock skulle jag knappast göra samma tider på träning som jag kan pressa mig till på tävling.

Att träna med många andra, eller åtminstone en löparkompis, ger mig också mkt mer än att träna ensam. Både sett till totalintryck och känsla i passet och tider på intervaller och längd på långpassen mm.. Det är säkert indiviuellt, men jag rekommenderar att du testar att träna med t.ex. Solvikingarna och kollar om det ger dig ännu mer löpglädje och bättre träningstider :-) Lycka till på ML Göteborg också!
Malin Svanberg
1980 • Bromma
#4
17 augusti 2008 kl 14:51
Gilla
Jag tycker att träning med andra framförallt ger inspiration till att göra pass som man själv kanske inte tar tag i. En mer varierad träning borde ju också ge bättre resultat. Sen är det ju alltid trevligt att lära känna andra löpare också.

I fråga om tävlingar så springer jag alltid bättre och snabbare på dem. Känslan av att ge upp på grund av trötthet etc är så mycket längre bort när man vet att man springer på officiell tid, då går det inte att fuska...

Hoppas att det går bra på lördag!

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.