Löpning Träning 3 inlägg 3561 visningar

Anmäld till maran i maj...

Viktoria Lindström
1974 • Stockholm
#1
21 februari 2014 - 14:02
Gilla
Hej på er kunniga människor,

Jag är anmäld till marathon I Stockholm 31.5 i år. Jag har sprungit under hösten (som mest 2mil), stukade sedan foten och vilade nästan en månad runt jul. Kom igång igen och är nu uppe i 17km i långpass. Dock har jag sträckt en sena i den andra foten pga halka så troligen blir morgondagens långpass kortare. Jag tränar även lite styrka. Men jag börjar bli stressed Över om jag kommer att fixa detta. Målet är bara att komma runt. *Har för 2,5 år sen klarat Lidingöloppet så det mentala tror jag jag fixar, men kommer kroppen att hålla? Fick rådet att bara springa vanligt och lugnt när jag tränar, inte satsa på intervaller mm pga skaderisken. Vad tror ni?
Robert Vestberg
1983 • Sundsvall
#2
21 februari 2014 kl 14:16
Gilla
Att springa lugnt går nog alldeles utmärkt som uppladdning. Däremot är det nog viktigt att få till längre långpass. Jag skulle nog försöka springa ett långpass i veckan och försiktigt förlänga dem med c:a 2 km per vecka. Då har du gott om tid att få till så pass långa pass att du är förberedd för maran.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
21 februari 2014 kl 14:37
Gilla
Se först och främst till att bli hel och att slippa fler skador. Spring sen så mycket du hinner (obs, det går tyvärr inte att öka mängden alltför raskt), som Robert säger är långpasset viktigast. Strunta i fartpass, du kan springa lite i backe eller göra några fartökningar ibland på dina vanliga pass, det räcker. Lite styrketräning förbättrar dina chanser att hålla dig skadefri. Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.