Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 20367 visningar

slemsäcksinflammation knä

1968 • luleå
#1
3 januari 2014 - 21:50
Gilla
Jag har haft ont i knäet i ca 3 månader. Jag har kunnat springa med små steg men inte nu längre samt spinna men få ta det väldigt lugnt med låga växlar.
Det startade med att jag var med på en simkurs och gjorde väldigt intensiva sparkövningar och det börja göra ont i knäet och det förvärrades till en inflammation. Jag har varit till sjukgymnast och fått ett program med gummiband samt förstärkning an skjärtmusklerna och även benstyrka. Han sa att jag kunde göra saker men det får inte reta slemsäckarna som sitter nedanför knä skålan. Jag har inte blivit bättre så nu tar jag pronaxen för att försöka få bort inflammationen. Voltaren funka inte.
Jag är inte svullen och kan simma, spinna, stavgång samt lite skidåkning (skata). Akupunktur skulle det funka? eller finns det något annat.
Jag är rädd att få men när det inte går över.
1965 • Kungsholmen
#2
3 januari 2014 kl 23:47
Gilla
Inflammerade slemsäckar beror oftast på strama senor och då bör man hitta bra stretchövningar som sträcker ut dessa senor och får de att slappna av. Har du fått såna övningar av sjukgymnasten och har du gjort dina stretchar?
1968 • luleå
#3
5 januari 2014 kl 17:39
Gilla
Tack. Jag har inte fått några stretchövningar utan endast gummiband och det som jag har nämnt i texten. Jag vet att sist när jag var hos sjukgymnasten så tänjde han ut i mitt ben på ett speciellt sätt och det kändes jätte bra men hur det vet jag inte.
Jag har slutat med pronaxen med panodil som jag har ätit i 10 dagar 500 mg och det känns faktiskt riktigt bra! men nu gäller det att börja smart så att det inte blir ett bakslag. Vet du någon bra stretchövning som skulle vara bra eller ska jag fråga sjukgymnasten.
HR
1972 • Stockholm
#4
5 januari 2014 kl 19:05
Gilla
Våga fråga Sjukgymnasten, du ska ju kunna sköta dig själv i framtiden så be om hjälp med att lägga upp din stretch.

Stretch behöver inte vara en strävan efter att bli vigare utan förslagsvis mer om att behålla fullt rörelseomfång i muskler och leder så att de kan sköta sitt jobb utan att det leder till krämpor och på sikt skador.

Det luriga med att ta värktabletter är att det maskar symptomen och att träna på det kanske inte alltid är att sträva efter. Speciellt inte när det handlar om något man kan jobba sig förbi, hålla i schack eller bli helt kvitt. :)
1968 • luleå
#5
6 januari 2014 kl 11:07
Gilla
Jag brukar inte ta inflammationshämmande tabletter men nu kände jag mig verkligen instängd i ett hörn. Det finns vist också kortison som du sprutar in i knäet men jag vill undvika det, känns det som. Jag bygger nog hellre upp mig sucsesivt efter hur knäet blir bättre. Högsäsongen är fortfarande en bit bort om det är en tröst vet jag inte. Springa kan jag inte vilket är mest frustrerande!!
Tack för råden nu får jag hoppas att bakslagen inte hälsar på mig.
#6
28 september 2016 kl 16:20
Gilla
En bra informationssida om just slemsäcksinflammation i knät har ni här http://knaskador.se/slemsacksinflammation/slemsacksinflammation-kna

varsågoda!
I
Stockholm
#7
1 oktober 2016 kl 20:25
Gilla
Köp en foamroller och kör på låren!! Det gör sjukt ont om man har strama muskler/senor men det är effektivt!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.