Löpning Kläder, Skor & Prylar 34 inlägg 6233 visningar

På eller av? Airia skon

1965 • Täby
#1
5 december 2013 - 20:13
1 Gilla
För en som gillar skor är det ju alltid intressant med nåt nytt. Men jag tycker att landningen ser lite ... skum ut. Vore intressant att prova och se hur den känns.
http://www.airiarunning.com/
< < < 1 2 > > >
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#2
5 december 2013 kl 21:17
1 Gilla
Fan nu kommer det att sluta med att man dunkar in 129 dollares.
Staffan Flodquist
1963 • Stockholm
#3
6 december 2013 kl 00:16
Gilla
Konceptet är ju intressant men det är alldeles för lite information om skon på hemsidan. Inte heller bra att trumpeta ut att du kommer att bli snabbare för att sedan backa på det när man läser FAQ. Överhuvudtaget påstås det en hel saker som de kan få anledning att ångra senare om kunderna inte upplever att det stämmer.

Hemsidan är ren och snygg men det håller inte med svengelska om man vill bli tagen på allvar i engelsktalande länder. Sedan är priset antagligen alldeles för högt för de flesta utanför Sverige. Vem betalar 190 dollars + frakt när skon väl är producerad och finns att köpa? Inte många, tyvärr.

Det verkar också som om dem försöker med crowdfunding vilket naturligtvis är helt ok, men då bör det kanske ligga hos Kickstarter till exempel, så att det finns en garanti att pengarna återbetalas om de inte lyckas nå målet.

Men, i alla fall roligt att det händer något i skovärlden! =)
1971 • Nykvarn
#4
6 december 2013 kl 10:46
Gilla
Jag håller med dig om landningen Tibor, skon ger ett svampigt intryck i videon och alla löpare sjunker ihop i fotvalvet efter landning.

Videon är välproducerad men svengelskan ger inte ett professionellt intryck tyvärr samtidigt som de gör generalfelet med en massa snabba animationer med text man omöjligt hinner läsa, skulle behöva spela videon i slow motion för att läsa detaljerna om skons utformning.
1979 • Bonnarp
#5
6 december 2013 kl 11:12
Gilla
Tycker de kan skicka 3-4 par till jogg.se som kan peta ut dem till några erkända löpare härinne som kan testa dem och utvärdera på riktigt.
Sulan ser väldigt sned och mysko ut, känns som tårna får en riktigt högt lyft med.. blir det avslappnat och bekvämt för foten ens?

Och visst, alla har inte perfekt engelska, men lite pengar kunde de nog lagt på lite tal och språkcoaching.

Jag tror jag är nöjd med vanliga plattsuleskor, vill jag springa fortare så får det bli mina ben och lungor som fixar det, och inte något tjolafräs som läggs fram i stil med löpningens frälsning.
1972 • Örebro
#6
6 december 2013 kl 12:06
Gilla
Hej Jogg.se

Kul att ni uppmärksammar Airia One och de ansträngningar vi gjort.

Landningen i videon kan jag hålla med om inte är perfekt, inte heller löpstegen, det får vi göra bättre nästa gång. Dock kan jag säga att vi gjort tester på GIH i Stockholm där man bland annat analyserade biomekaniska vinklar vid löpning i Airia One jämfört med de olika löparnas vanliga skor, där kunde vi inte se någon skillnad.

För att få lite info om hur det känns att springa i skon från några löpare kan man fråga @peiza, @JohnnySellven, @jakobsvensson eller @hardfeldt på Twitter. De har provat skon lite mer. Generellt känns det som att man ligger lite högre i steget.

Kolla också Hasse Byren som har träningsdagbok här på jogg.se och http://adamaxelsson.blogspot.se/2013/10/imponerad-av-dom-nya-airia-skorna.html

Ni som undrar mer om skon, har ni några konkreta frågor så kan jag försöka besvara dem.

Vi har redan satt igång tillverkning av verktyg, formar etc. Så oavsett hur mycket vi säljer på pre-order kommer skon ut och de som förhandsbeställer får sina skor samt en särskild plats i våra hjärtan.

Just nu har vi slut på provpar, men låter gärna Jogg.se göre an recension så fort vi får in nya, vilket blir förhoppningsvis i februari. Jag kontaktar dem.

Mattias "Engelskakurs" Geisler
CEO Airia
Hobbylöparn
Östermalms IP
#7
6 december 2013 kl 18:14
Gilla
Kul initiativ! Önskar grundarna lycka till. Känns som en modig satsning från lilla Sverige.

Ser inte ut att vara skor för pronerare direkt, men ofta kan skenet bedra.

Med vänlig hälsning
1969 • Stockholm
#8
7 december 2013 kl 00:12
Gilla
Mattias: kul att du är med och svarar direkt här! Jag tror inte så många på jogg är intresserade av "perfekta landningar och löpsteg" faktiskt, vi vet nog mycket väl att god löpning kan se väldigt annorlunda ut.

Vad åtminstone jag reagerar negativt på är ex:

"How does it work – really?
Our theory: a biomechanical difference affects each stride. Muscles are utilized in unique capacities, and since our shoes alter the muscular usage patterns with a unique design, you will be able to run faster and/or longer, especially at your maximum efforts."

Hasses välsignelse skulle slå väldigt mycket högre för mig (eftersom han dykt upp "överallt" sen jag började hänga på jogg) än det där, men en snabb koll visade ju att han har fler par skor än jag själv, så det verkar ju inte som att Airia skulle vara en revolution utifrån det, men jag behöver så klart undersöka mera.
Lingos
1989 • göteborg
#9
7 december 2013 kl 13:06
Gilla
Känns lite "Mehh"
1981 • Örebro
#10
7 december 2013 kl 13:54
Gilla
Jag har senaste veckan haft ett par testskor hemma för utvärdering. Har inte någon koll på tekniska detaljer men kan svara på frågor om hur jag upplevt dom så här långt om det finns intresse? Hur man upplever skor är så klart högst individuellt, men jag kan som sagt ge mina intryck iaf.

1965 • Hällefors
#11
7 december 2013 kl 14:22
Gilla
Jag har varit med och testat skon på för mej korta distanser och i mkt låg fart. Jag kommer dock att gå över till denna sko på mina kortare lopp där jag springer i högre fart. Tror att den kan funka (för mej) på upp till 6-timmars lopp men kanske framförallt på marathon lopp. Känslan när man provar skon är lite märklig de första km, men sedan upplever(i alla fall jag) att man nästan "svävar" fram. En skön lätthet i steget med mkt flyt.
Jag tror att mitt steg kommer att utvecklas till det bättre, och då menar jag mindre energi åtgång, lättare fotisättning mot underlaget. Detta borde oxå leda till mindre skaderisk.
Jag springer periodvis många mil/vecka. Detta leder till att jag har ett antal olika skor i igång. Jag har alltid ortopediska fotilägg när jag springer, även i Airia skon. F ö har jag med åren blivit i princip helt okänslig för alla typer av skor. Det mesta funkar för mej i mängdträningssammanhang. Under ett 24 timmars lopp gäller det naturligtvis att skon sitter skönt och är rymlig.
Airia är ingen sko jag kommer att prova på 24 h men som sagt. Kortare lopp i högre fart tror jag på.
1981 • Linköping
#12
7 december 2013 kl 14:53
1 Gilla
Eh, är det enbart en herrsko??? Inga kvinnor har fått testa? Jag som var jättepepp.
1981 • Örebro
#13
7 december 2013 kl 15:09
Gilla
Kan inte svara på exakt vilka som fått testa, men i videon på hemsidan är det iaf en kvinna som springer t ex. Ser ingen anledning till att den ska rikta sig specifikt till något kön utan tror att det är en sko för alla.


1976 • Skarpnäck
#14
7 december 2013 kl 22:54
Gilla
Vad tyckte du då Johnny?
1981 • Örebro
#15
8 december 2013 kl 09:11
Gilla
Jag har inte varit med och testat från början utan fick ett par testskor väldigt nyligen. Så här långt kan det sammanfattas i några punkter:
- Oerhört konstig upplevelse att gå i dom
- Men det känns helt annorlunda när man springer
- Ger ett skönt flyt i löpningen
- Ganska stum sula
- En känsla av att det går lite snabbare. Det kan dock vara ren inbillning då jag vet vad skon hävdas göra. Har inte gjort några egna tester för att jämföra mot andra skor. Men upplevelsen är att de känns snabba iaf.

Ska springa lite fler pass i dom innan den slutgiltiga "domen" kommer. Haft lite besvär med en antydan till skav vid ena fotknölen (har olika stora fötter så det är lurigt med storlekar för mig). Men det verkar kännas mindre för varje pass jag springer i dom och anpassar mig. Kommer förmodligen att fortsätta att springa i dessa skor framöver också.
1980 • Åby
#16
8 december 2013 kl 10:43
Gilla
Finns det data på skon? vikt, drop, bredd mm. ?
1965 • Eksjö
#17
8 december 2013 kl 11:22 Redigerad 8 december 2013 kl 11:22
1 Gilla
Newton-skorna kan man heller inte gå i, men de är ändå härliga att springa i - just saying...
1981 • Örebro
#18
8 december 2013 kl 11:56
Gilla
Vägde precis in en sko på 240 gram.

Drop är lite speciellt med 0mm från hälen till utsidan av framfoten, men 6mm från häl till insidan av framfoten.

Bredd vet jag inte, men skulle kalla tåboxen ganska vid och bekväm.
Tom
1968 • Oslo
#19
8 december 2013 kl 14:33
Gilla
Mina tibialis posterior skriker bara vid att titta på videon...
1981 • Linköping
#20
9 december 2013 kl 00:22
Gilla
Ok, men inga kvinnor som fått testa?
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.