Triathlon Simning 2 inlägg 5315 visningar

Långpass öppet vatten diabetiker

Emil Råberg
1985 • Värmdö
#1
11 juli 2013 - 14:33
Gilla
Är det någon med insulinbehandlad diabetes som har erfarenhet av simpass längre än 30 min? Hur hanterar ni sockervärdena och insulindoserna?
Jag kör nu med insulinpump som får ligga kvar på land och tar nya doser varje halvtimme, men det fungerar ju inte om man ska köra ett lopp... Någon som har något tips?
Jimmy Hiljeborn
1977 • Ängelholm
#2
30 juli 2013 kl 09:00
Gilla
Hej. Googla en vän till mig "josefin palmen" och hitta hennes blogg eller sök henne på facebook. Både jag och Josefin har diabetes och haft en del dialoger om diabetes och träning.
Jag har själv kört med och utan pump, nu mera har jag lagt ifrån mig pumpen och kör vidare med sprutor igen. Jag klarade av att köra ett simpass utan pump som varade upp till en 1h, sen doserade jag det som jag hade tappat i insulindos även om jag hade lågt b.s men då var extra noga med att äta/dricka energi. Till Tävlingarna lärde jag mig att jag fick högt blodsocker pga andrenalin, har med åren lyckats dämpa andrenalinet lite, men ibland "skiter" det sig ändå. Om det är Tri du sysslar med så ha ALLTID för vana att kolla bs i varje t1 och ha förutom bs.mätare och socker ALLTID en spruta med dig på tävling. Sök mig på facebook om vill ha mer hjälp. Lättare där. PS: vad som fungerar för mig är inte säkert funkar för dig , så var försiktig och testa dig fram och prova ALDRIG något nytt på en tävling. / Jimmy
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.