Triathlon Utrustning 6 inlägg 7788 visningar

Nybörjare behöver hjälp med utrustning

Susanne Bornmar
1975 • Linköping
#1
2 maj 2013 - 09:39
Gilla
Jag är eg en löpartjej men fick i nov 2012 problem med mitt knä. I januari fick jag diagnosen "hopparknä" och har sedan dess inte kunnat springa. Har precis fått börja lite smått med korta korta jogg-intervaller.

Har under vintern istället åkt mycket längdskidor och simmat i simhallen. Då längdskidsäsongen nu är över ville jag hitta nått annat att göra ute. Jag älskar långpassen och valet föll på cykel.

Så nu har jag alltså intresserat mig för cykel, gillar att simma (simmade lite i unga år så jag har crawl-tekniken till viss del. Inte alls på någon hög nivå men ändå...).

Steget till Triathlon känns nu inte så långt... Men var börjar jag?

Då knät begränsar mig tänkte jag att det vore bra att fokusera denna sommaren på simning och cykel och kan lägga till löpningen igen nästa säsong.

Någon bra cykel har jag inte. Tränar hittils på min 7-växlade gamla crescent. Det går ju inte fort men det ger bra träning. :-)

Känner att jag skulle vilja köpa mig en våtdräkt så jag kan träna simning ute. Har hittils bara simmat inne i basäng.

Men vad köper jag för våtdräkt?? Jag vill ju ha nått som är bra, men samtidigt så vill jag inte lägga en förmögenhet på det. Tänk om detta inte är min grej ändå?!?

Vill ha så mycket råd och tips som möjligt! På vad man ska och inte ska ha om man nu vill ägna sig åt triathlon.

Tack
1983 • Halmstad
#2
3 maj 2013 kl 15:54
Gilla
Lite svårt att ge ett rakt råd på vad du ska skaffa då vi alla är olika, men läs runt lite på olika forum, här och på andra och kolla vad som finns i internetbutiker. Då får du ett hum om vad det finns för prisklasser och för utrustning som ligger i din önskade prisklass. Ett råd om du inte vet om det är din grej är att kontakta den lokala föreningen och se om du kan få låna saker till en motionssprint, det är ju trots allt så att triathleter tenderar att köpa nya saker då och då har och gamla liggande.
1964 • Malmö
#3
13 maj 2013 kl 21:46
Gilla
Kan varmt rekommendera : http://www.lewasport.se/Default.aspx?module=4&content=1&lang=SV&fwsite=1
Ring , maila , eller åk dit. Du har ju inte så långt
1983 • Alingsås
#4
14 maj 2013 kl 01:39
Gilla
En räcer och en våtdräkt hade jag skaffat först.

Kan få en instegs cykel under 10k det är väl investerade pengar om du vill hålla på =)



Susanne Bornmar
1975 • Linköping
#5
14 maj 2013 kl 07:39
Gilla
Tack för tipsen!

Har siktat in mig på en våtdräkt som jag hittat på nätet. En Orca S4 efter tips här på sidan!

Frågan är om jag ska välja en säljare som har fri frakt och fri returfrakt eller en säljare som har fri frakt, EJ fri returfrakt men å andra sidan 85% av priset tillbaka på en provad vara. Alltså man får testa i 30 dagar och simma med den, är man inte nöjd får man i alla fall lite pengar tillbaka.

Cykel behöver jag nog inte köpa, har provat min mans racer-cykel och den funkar bra. Får bara ta och investera i ett par skor i rätt storlek...

Göran: Har fått tips om Lewasport från en kollega också. Får nog försöka ta mig dit någon gång.
Peter Eklund
1978 • Göteborg
#6
8 augusti 2013 kl 13:53
Gilla
Om du kör m shortie våtdräkt tror jag en från Claes Ohlsson duger gott...hade jag på öloppet i helgen och det funkade fint...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.