Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 33360 visningar

Svullet/smärtande knä efter fall

Mattias Thorén
1979 • Malmö
#1
26 oktober 2012 - 16:40
Gilla
Hoppas det finns någon knäskadekunnig på forumet.

Jag ramlade på rullskidorna i måndags (hastighet ca 15 km/h). I stor sätt hlea smällen togs på vänster knä. Efter det har knä svulnat upp litegrann men inte extremt (plus skavår du men struntar i de). Problemet är att det fortfarande (4 dagar) gör rejält ont när jag rör på det, särskilt under knäskålen. Jag känner ingenting när jag är still (förutsätt att jag inte belastar, det gör ont att stå) men så fort jag börjar röra gör det ont.

Nån som vet om jag ska behandla det på något sätt? Korsbandet är för övrigt sumpat i en gammal skada i samma knä.
Christian
1980 • Gävle
#2
26 oktober 2012 kl 19:37
Gilla
Besök sjukvården så slipper du kanske en utdragen skada
Mattias Thorén
1979 • Malmö
#3
26 oktober 2012 kl 20:16
Gilla
Sjukvården kan i min erfarenhet väldigt sällan någonting om idrottskador. Så jag väntar ett tag med det för att se om det ordnar sig själv.
Christian
1980 • Gävle
#4
26 oktober 2012 kl 20:20
Gilla
Nej håller med. Tänkte mer på någon som är inriktad på just idrott. Borde finnas någon duktig i Malmö om det inte finns i Lund...
Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#5
26 oktober 2012 kl 21:18
Gilla
Håller nog med om att det kan vara bra att försöka träffa en läkare. Men jag kan ändå dra min variant. Min skada var nog mildare än din men i alla fall: Förra hösten gjorde jag en vurpa springandes i nerförsbacke. Vet inte exakt hur jag landade, det går så vansinnigt fort när man trillar, men jag vet att jag höll på rulla ner i ett dike. Efter det svullnade i alla fall mitt knä upp. Jag kunde stödja på det och så men hade ont ganska många veckor efteråt, det avtog successivt. Eftersom jag ändå hade tid bokad till sjukgymnast ett par veckor senare passade jag på att fråga, och hon sa om mitt läge att det inte var något konstigt alls efter min vurpa. Förklarade det på något fint sjukvårds-vis som jag inte riktigt förstod. Men grejen var att det inte var nån fara och skulle gå över av sig självt. Så håller tummarna att det gör så för dig med! Krya på dig!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.