Lidingö tjejlopp - rimlig tid att sikta på? - Löpning
Löpning Träning 3 inlägg 6376 visningar

Lidingö tjejlopp - rimlig tid att sikta på?

Jenny
1974 • Knivsta
#1
24 juli 2012 - 16:42
Gilla 
Jag ska springa Lidingö tjejlopp för första gången i höst och skulle behöva hjälp att hitta en tid som är rimlig att sikta på. Att nöja mig med att bara klara av det räcker inte som motivationsfaktor, för det är jag ganska så säker på att jag kommer att göra (om inte annat kan man ju gå en mil...), utan jag skulle behöva hjälp att hitta en måttstock på om jag kan vara nöjd med mig själv eller inte, så att inte målgången bara blir ett "jaha". Förra året sprang jag tjejmilen på 54.38, vilket jag var sjukt nöjd med. I år tror jag att jag skulle kunna göra en vanlig mil något snabbare än så, men troligen inte under 50 minuter. Men jag har förstått att Lidingö är än betydligt mer ansträngande historia än Tjejmilen, så min konkreta fråga är egentligen hur mycket långsammare man kan räkna med att springa Lidingö tjejlopp jämfört med ett millopp på flack asfalt.
Kristina Svedberg
1979 • Upplands Väsby
#2
24 juli 2012 - 17:20
Gilla 
Min spontana tanke är att du säkert får lägga på ca 2 min, men kör du tillräckligt mkt backträning ( även nedför ! ) så blir ju förutsättningarna bättre :-)
jag körde min första '09 på dryga 57 min, då hade ja tiden strax under 54 min på tjejmilen (mitt första millopp) samma år. Lycka till !

Mvh
Jenny
1974 • Knivsta
#3
24 juli 2012 - 20:21
Gilla 
Tack för svaret. Då vet jag att det inte bör handla om dubbelt så lång tid, i alla fall!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.
 annons