Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 3794 visningar

Oni i vänster knä.

Filip Gustav Brattlöf
1989 • Avesta
#1
7 april 2012 - 23:54
Gilla
Jag har under de 3-4 senaste löppassen fått ont i utsidan av vänster knä (på de hårda delarna, i mittregionen av utsidan). Svårt att beskriva. Det börjar kännas efter någon kilometer och det känns när jag lyfter upp benet efter att jag trampat ifrån. Det brukar gå över efter några timmar efter passet, men fick ont senast igår när jag sprang och i natt vaknade jag till och med utav smärta och det har varit ihållande även idag. Hade en liknande känsla med mina förra skor som var gamla och slitna fast på mitt högra knä men då inte lika ihållande. När jag köpte nya skor sa försäljaren att det berodde på dålig dämpning och att två ben i knätrakten slår ihop med varandra. Efter köpet av nya skor försvann den smärtan men nu har det kommit en liknande smärta på det vänstra knät. Kan det vara samma sak även fast jag bara haft dessa nya skor i 2-3 månader? Måste jag köpa ett par nya skor som jag kan variera med? Några kompisar som springer har sagt att det kanske kan vara löparknä men känns inte det mer i musklerna ovanför knät? Är det någon som har upplevt samma sak som vet hur man kan få bort smärtan. Före löppasset igår så hade jag inte sprungit på en vecka i alla fall.
1988 • Uppsala
#2
7 april 2012 kl 23:56
Gilla
Tycker det låter som löparknä. Prova att tänja ut ordentligt efter varje pass det hjälpte mig.
Filip Gustav Brattlöf
1989 • Avesta
#3
7 april 2012 kl 23:58
Gilla
Har du nån bra övning till att stretcha den delen av knät? Tycker det är en svår del att stretscha...
1988 • Uppsala
#4
8 april 2012 kl 00:05
Gilla
För mig försvann problemet när jag provade att sittandes ha benet utsträckt och hålla i tårna/försöka lägga huvudet på knäskålen och mer tänja än stretcha efter varje pass. Men det finns säkert massor med andra övningar också.
Tomas Pettersson
1953 • Halmstad
#5
8 april 2012 kl 06:40
Gilla
Det låter som ett typiskt löparknä. Googla på löparknä så kan du läsa massor om det. Stretchövning hittar du på följande länk:
http://www.1177.se/Halland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Loparkna/?ar=True

Lycka till!
Peter Joelsson
1956 • Blomstermåla
#6
8 april 2012 kl 07:17
Gilla
Fick också ont i knät när jag köpt nya skor, använde värmeskydd ett tag och det försvann
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.