Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 2081 visningar

Paris eller Rom

Torbjörn Malmborg
1973 • Bjärred
#1
3 april 2012 - 17:18
Gilla
Snacka om att vara ute i god tid, men jag vill gärna njuta av tanken på en mara utomlands på vårkanten 2013. Ser att många här ska springa Paris.
Vilket lopp skulle ni tipsa om Paris eller Rom?
1974 • Granan
#2
3 april 2012 kl 18:35
Gilla
Jag har aldrig sprungit i Paris men jag var däremot och sprang Roms Marathon för ett par veckor sedan. Det som talar för den är ju att varenda meter av banan i praktiken passerar någon sevärdhet. (Inte för att man orkar titta efter att man passerat 30k men =).
Lättsprungen bana om man ser till banprofil. Väldigt flack upplevde jag den som. Mäktig känsla när man stod vid starten i skuggan av colloseum och "That's amore" med Dean Martin dånade ut i högtalarna precis när startskottet gick.
Finfin publik var det också, även om det kanske var lite glest i början pga att starten ju går ganska tidigt (09:00). Men med värmen efter någon timma så var det fullt längs banan långa sträckor.

Nu till den stora nackdelen: Ca en mil av banan varav det mesta i slutet går på gatsten. Och det är ju inte gammal hederlig svensk gatsten med lite rundade hörn och bra passform. Nej det här var stora kolsvarta fykanter med vassa kanter och springor på ett par centimeter emellan på vissa ställen. Olika nivå och tillkörda hjulspår på det gjorde att det i alla fall för mig gjorde rejält ont under fotsulorna sista milen.
Springer man med lite tjockare skor märker man det säkert inte. Men i mina adizero adios hade i alla fall jag ont av det.

Sammantaget ett finfint lopp, en mäktig upplevelse; men skulle jag göra om det? Mjae, kanske...
1984 • Ljungby
#3
4 april 2012 kl 10:46
Gilla
Och jag har tvärtom inte sprungit i Rom men sprang Paris marathon förra året (Och det står så mycket om loppet just nu på forumet så jag går inte in å alla detaljer) och jag har inget dåligt att säga om det loppet. Men känns som att det blir en härlig upplevelse vilket du än springer.
jonas hallgren
1971 • Knivsta
#4
4 april 2012 kl 10:53
Gilla
Det är nog en smaksak på flera plan.
Gillar man (eller bara vill åka till) någon av städerna så väljer man den.
Vill man ha en hyfsat stor mara (dock mindre i deltagarantal än t ex Stockholm) väljer man Rom.
Vill man ha ett jättearrangemang väljer man Paris.

Jag har själv inte sprungit i Rom, men däremot Paris två gånger. Har också nästan bara bra saker att säga om det loppet. Den enda arrangörsmissen där är de alldeles för få toaletterna i startfållorna, i övrigt kvalitet rakt igenom.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.