Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3518 visningar

Ryggbesvär - Tacksam för råd och tips!

Vandraren
1984 • Haninge
#1
9 mars 2012 - 17:29
Gilla
Hej!

Jag har sedan två år tillbaka dragits med ryggproblem från och till. Det senaste året har jag blivit mer medveten om det och försökt komma till bukt med det underliggande problemet utan att hitta det. Jag har varit hos naprapat, kiropraktor och går just nu hos sjukgymnast. De två förstnämnda har inte givit något.

Så till mina besvär. Har haft två ordentliga ryggskott de senaste två åren som tagit en månad att bli bra ifrån. Däremellan även mindre låsningar som suttit i upp emot en vecka, har en sådan just nu. Låsningen sker i muskulaturen i högra delen av ländryggen. Smärtan sitter där och strålar INTE ner i benet, vilket ju är positivt.

Jag är stelare i höger ben än vad jag är i vänster och upplever att jag sätter ner foten annorlunda nu mot tidigare. Min högerfot pekar lite utåt och steget känns inte helt naturligt. Kan detta vara relaterat till den sämre rörligheten?

Tidigare har jag sprungit mycket och även mycket längskidor på vintern. Då har jag varit dålig på stretching. Jag har nu börjat stretcha ordentligt, styrketränar mycket mer speciellt bålen och tänker på hållningen i vardagen. Tycker att jag kommit en liten bit på vägen med detta, men drabbas fortfarande av problem vilket inte är särskilt uppmuntrande.

Så min fråga är om det är någon vänlig själ som kanske varit med om något liknande som skulle vilja komma med lite goda råd på vart man kan vända sig (bor i Stockholmstraken) eller har tips på övningar (styrka/stretch/rörlighet etc) att prova.

Stort tack på förhand!
1972 • Skene
#2
9 mars 2012 kl 21:00
Gilla
Jag har bara ett råd. Ta kontakt med Markus på http://posturalterapi.se/.
För ca 2 år sedan hade jag också problem med ländryggen (vänster sida). Hade haft en smygande smärta under flera år som till slut blev för mycket. Till slut kunde jag inte böja mig framåt och ta på mig strumporna utan att få jätteont. Fick då tips om postural terapi. Redan efter första besöket hos Markus blev jag mycket bättre. Fick ett träningsprogram för hela kroppen och efter ca 3 månader var den dagliga smärtan borta. Han håller till i Borås men jag kan lova dig att det är värt ett besök :-)
Kattiz Jakobsson
1955 • Linköping
#3
9 mars 2012 kl 21:08
Gilla
Eftersom du pekar ut m högeer fot låter det som om det är piriformis. Gå till en av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör så är jag ganska säker på att du får hjälp. Verkar själv i Falun och Linköping vilket är en bit bort för dig.
Vandraren
1984 • Haninge
#4
10 mars 2012 kl 17:48
Gilla
Tack för svaren!

Har läst på en del om Piriformis syndrom och mycket stämmer in, men enligt den här illustrationen så verkar det vara diskrelaterat: http://www.backpain-guide.com/Chapter_Fig_folders/Ch07_Symptoms_Folder/2SciaticaPir.html

Jag får ont av att höja höger benet som i illustrationen, men inte den roterande rörelsen i höften. Är det magnetröntgen som gäller och hur kommer man till skott med en sådan?

Tack igen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.