Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 6500 visningar

Hur sliter en överpronerare sina skor?

1967 • Uppsala
#1
27 maj 2011 - 14:55
Gilla
Sulans utsida? Sulans insida? Är det olika vid häl- resp tådelen? Slits skor på samma sätt oavsett om det handlar om löparskor resp promenadskor (av samma person)? Har utprovat skor på Löplabbet och blev rekommenderad Nike Structure Triax eftersom jag överpronerar. Tittar man på min fot ser man att fotleden lutar innåt men det kanske beror på att jag har väldigt låga fotvalv (plattfot helt enkelt ; ) ) för om man vänder på dojorna jag har på mig idag (används mest för promenader) så ser man mest slitage på utsidan vid häldelen och mittpå vid framfoten. Min spontana reflektion är att överpronerare borde slita utsida häl och insida framfot???
1971 • Nykvarn
#2
27 maj 2011 kl 15:11
Gilla
Det går ju inte att jämföra promenadskor med löparskor rakt av då fotisättningen vid gång resp löpning är annorlunda men din spontana reflektion sist i inlägget är riktig.

Jag har också läst att gamla utslitna skor hos en överpronerare ska luta inåt mot varandra om man ställer dem på en plan yta men misstänker att det måste vara vid fall med väldigt grov överpronation och där skorna är rejält utslitna. Har aldrig sett detta själv.

Enligt utprovning/filmning pronerar jag själv lätt, aningen mera på en fot men löpning i halvlätta DS Trainers rättade upp steget. Dock tar jag idag kortare steg och landar på mittfoten och sulan på mina DS Trainers är mest sliten på utsida framfot vilket får mig att undra hur mycket pronation jag egentligen har kvar.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.