Löpning Kläder, Skor & Prylar 11 inlägg 12638 visningar

Enkel pulsklocka till nybörjare?

Caroline Löfdahl
1980 • Göteborg
#1
1 augusti 2010 - 08:33
Gilla
Jag har precis börjat jogga med uppsatta mål och behöver hjälp med att hitta en pulsklocka.

Jag är ute efter en gaska enkel men pålitlig klocka. Den behöver inte ha gps och andra "värstinggrejer" :-) Vad har ni för tips? Vart köper man dem till ett bra pris? Antar att Stadium och andra inte är billigast.

Tacksam för alla hjälp.

1973 • Sturefors
#2
1 augusti 2010 kl 09:50
Gilla
Jag har en gaska enkel pulslocka vid namn Polar F6 och den köpte jag på www.loplabbet.se . Nu är ju det ett par år sedan jag köpte den så den modellen finns nog inte kvar men säkert något liknade med (tidtagning, puls, kcal förbränning, in zone time , mm)
Titta där så hittar du säkert något bra ..

//Nisse
Senad Suhonjic
1984 • Fagersta
#3
1 augusti 2010 kl 10:42
Gilla
Hej Caroline. Jag har en Suunto T1c som jag använder varenda dag. Den är enkel och lätthanterlig. Du hittar den för 849 kr på addnature.com. Ordinariepriset är ca 1150 kr. Den finns även att köpa på exempelvis löplabbet men där får du vara beredd på att ge 1150 kr. Jag köpte min på Runner Store, även där kostar den 1150 kr.
http://www.addnature.com/product.aspx?dept_id=0&pf_id=SUUNTOT1CBLACK_S08

Ha det gott/ Senad
1980 • Stockholm
#4
1 augusti 2010 kl 12:29
Gilla
Skulle också rekommendera Suunto T1c, jag köpte den för ca 800 inkl pulsband och exkl frakt. Förutsatt att du inte är en sån som blir taggad av statistik för då växer du ur klockan lätt om jag får gissa. Ända nackdelen jag noterat är att det är svårt att läsa på den mörka displayen när man är riktigt trött.
http://www.outnet.se/suunto/t1c-black-pattern.php

Fast efter bara två månader och i mina ögon dedikerad träning, så börjar jag verkligen sakna GPS i klockan (vet att du inte ville ha det, men det kan ju förändras:) att kunna se sin fart och enkelt spara sina rundor, automatiskt sparade km-tider och framförallt slippa mäta ut de sträckor man springer i förväg. Med GPS klockan är jag fri och kan variera mig lättare. Säkert massa mer som jag inte upptäckt ännu. Alldeles snart köper jag mig en Garmin Forerunner 310 XT (finns diskretare gps-klockor). Skicka ett meddelande om du vill köpa min.
1988 • Ronneby
#5
1 augusti 2010 kl 18:17
Gilla
Jag köpte min första pulsklocka för några månader sedan, blev tillslut en Beurer pm52. Inget kännt märke som jag fattat det som men jag är änså länge nöjd med den.
Visar puls och kaloriförbrukning. finns också olika varvtider man kan ställa in. efter träningen kan du se vilken maxpuls du haft och medelpuls. Samt några funktion till som jag inte har kikat närmare på än :D
Min kostade 800kr men de hade en massa olika från 200kr ungefär. Min har däremot inget kodat bälte men eftersom jag springer själv fungerar det bra.

Kan däremot hålla med Hampus lite. gps va inget jag heller ville ha men nu har börjat sakna det lite då jag springer en del i skog och det då är svårt att mäta på nätet. Men jag är ändå nöjd med min :)
1961 • Göteborg
#6
1 augusti 2010 kl 20:31
Gilla
Hej Caroline,
Jag köpte min första pulsklocka på Stadium för drygt ett år sedan. Den var billig och fungerade dåligt på alla sätt. Fick en gammal Polar av en kompis för ett år sedan den fungerade mycket bra men...
...jag ville mer. Precis som det skrivs lite längre upp i bloggen så är det en stor fördel att ha koll på sträckan, farten etc. I september i fjol köpte jag mig en Garmin 305:a på rea. Sedan dess har priset gått ner ytterligare eftersom Garmin kommit med en nyare modell. Idag har jag koll på det mesta när jag är ute och springer och tankar av klockan rakt in i löpardagboken här på jogg.se.

En pulsklocka av god kvalitet kostar en del så fundera en extra gång om det inte kan värt en extra slant och köpa en Garmin 305:a som jag bedömer som mest prisvärd för tillfället.

Lycka till i ditt val.
Håkan
Mattias A
1967 • Lund
#7
1 augusti 2010 kl 22:46
Gilla
Men Polars klockor borde väl funka bra, även de billigare, eller?

POLAR PULSKLOCKA FS1 MARINBLÅ säljs av on-off för 584/596 kronor. Det känns som ett rätt överkomligt pris om man bara är ute efter tidtagning och puls. Mina barn är emellanåt lite intresserade av att springa men är inte så intresserade att det känns motiverat att lägga 1600 kr eller mer på en Garmin FR 305.

Sen kan man ju i och för sig köpa utomlands via nätet

Caroline Löfdahl
1980 • Göteborg
#8
2 augusti 2010 kl 07:31
Gilla
Tack för era tips! Skall titta på klockorna, så får vi se vad det blir för något. Någon som vet om klockorna generellt är billigare i USA?
1972 • Surahammar
#9
2 augusti 2010 kl 10:06
Gilla
Hej
Jag köpte min första pulsklocka på jula för något år sedan den kostade 199:- fungerar perfekt och har ett skönt pulsband. Det är faktiskt så att min garmin 305 sitter mera obekvämt.
Har även använt den i andra sammanhang än löpning där den fått lite smällar odyl inga konstigheter utan mäter bra.
1980 • Stockholm
#10
2 augusti 2010 kl 11:15
Gilla
Kanske Julas variant eller liknande är bra som första klocka. Då har du inte lagt ut massa pengar och kommer med tiden inse vad som är viktigt för Dig och kunna göra rätt köp i framtiden.

För det är ju först när Du själv verkligen saknar funktionalitet som behovet och motivation att spendera pengar för att lösa det uppkommer.

Hade jag backat två månader i tiden så hade nog få argument fått mig att köpa en klocka för flera tusenlappar istället för T1c á 800:-, som jag då tyckte kostade lite mycket, löpning skulle ju vara nästan gratis hade jag för mig. Nu känns 3500:- som en god investering för mitt regelbundna och hälsosamma intresse :-D

Jogga lugnt Caroline :)

1969 • Sala
#11
2 augusti 2010 kl 16:13
Gilla
Jag har en Suunto, och är mycket nöjd med pulsmätningen. Den är faktiskt mer stabil än på min gamla Polar. Jag kan alltså rekommendera Suunto. Däremot finns det risk för att man gärna vill "bygga på" klockan, med exempelvis en GPS-pod eller en fotpod som även mäter fart och distans, och det gjorde jag med min Suunto T3, men jag är missnöjd med fotpoden, som mäter mycket illa. Man måste kalibrera om den för varje par skor, för lika kuperingsgrad, olika hastigheter och även för hur trött man tror att man kommer att vara (=kortare steg). Om du tror att du kommer att vilka ha denna funktion: Välj Polar, som har bättre POD.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.