Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 998 visningar

Smalbenet ömmar

Ronny Jonsson
1980 • Partille
#1
30 juni 2010 - 21:33
Gilla 
Hej har ont i smalbenet typ exakt i mitten av det å på insidan vet inte om det är benhinneinflammation eller ej har försökt å läsa mig till det, har inte ont hela tiden de kommer å går, har inte ont när jag klämmer på benet utan de bara värker. Mest på vänster, kan komma när jag springer även på höger men de går över fortare. Gör ont om jag springer en längre sträcka och får känningar av det när jag cyklar men inte lika kraftigt.

Har funderingar på att besöka en sjukgymnast och se vad de säger.
1975 • Hässelby
#2
30 juni 2010 - 21:39
Gilla 
Det låter ju som om det kan vara benhinnorna. Det är en helt rätt tanke att besöka en sjukgymnast.
Ronny Jonsson
1980 • Partille
#3
30 juni 2010 - 21:45
Gilla 
Men gör de inte ont när man klämmer på benet med händerna när det är benhinnorna? jag känner inget alls tycker att de borde göra ondare. som sagt vet tyvärr inte så mycket om kroppen.
1975 • Hässelby
#4
1 juli 2010 - 07:06
Gilla 
Det tycks ju kunna yttra sig på lite olika sätt. Mina benhinnor, som har krånglat till och från sedan januari, har ibland ömmat när man klämmer på benet, men inte när jag springer. Men lika ofta så har jag känt mig "fin" i benen när jag klämmer på dem, men lik förbenat så har de ömmat när jag springer. Andra tillfällen så har det både ömmat när man klämmer och när jag springer.

Fast ibland när jag har varit hos sjukgymnasten och glatt konstaterat att ena benet inte ömmar när man klämmer på det så har han satt fingret på en punkt och sagt "Känns det något här?" varpå jag har ropat "Aj!". Så det är inte alltid man själv hittar de ömma punkterna. :-)

För mig har korrigering av löpsteg, inlägg, stretch, tåhävningar och massage hjälpt bra. Numera är jag i stort sett symptomfri. Det känns inget när jag springer, men jag märker att benhinnorna fortfarande blir lite irriterade då och då.
1975 • Hässelby
#5
1 juli 2010 - 07:46
Gilla 
Ett förtydligande: Vad jag försöker säga är att det kan vara benhinneinflammation. Jag försöker inte ställa någon diagnos - det ligger inte på något sätt inom mitt kompetensområde. Det viktiga är att oavsett vad det är så är du ju uppenbarligen drabbad av smärta/ömhet i dina underben, vilket gör att det kan vara klokt att vända dig till en sjukgymnast eller idrottsläkare.
Ronny Jonsson
1980 • Partille
#6
1 juli 2010 - 16:24
Gilla 
Tack skall besöka en imorgon =)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.