Löpning Tävlingar & Motionslopp / Stockholm Marathon 2010 8 inlägg 7953 visningar

Ont i halsen och förkyld och Stockholm marathon om en dryg vecka...

Sara
1978 • Halmstad
#1
27 maj 2010 - 09:56
Gilla
Vilken tajming! Huvudvärk hela tisdagen och sen ont i halsen. :( Fortfarande halsont och allmän trötthetskänsla. Har hittills missat ett viktigt intervallpass och kommer missa ytterligare ett idag. Inte utan att man känner sig låg och orolig inför Stockholm Marathon.. Vad tror ni vana motionärer? Kommer detta försämra min prestation mycket?
Hoppas ni slipper vårförkylningar!
Stor lycka till i Stockholm!
//Sara
emelie hildebrand
1984 • gävle
#2
27 maj 2010 kl 10:14
Gilla
Åh jag har råkat ut för precis samma!=( Fast det började igår med halsont!
Jag var så laddad inför min första mara och nu känns det jätte osäkert!
Jag laddar med mkt vitaminer och håller mig stilla, men funderar på en lättare promenad för att hålla kroppen igång lite iaf.. men det är svårt att veta om det hjälper eller stjälper!
Krya på dig!

Förhoppningsvis har vi återhämtat oss och vilat oss i form när lördagen är här!

Emelie
Espen Ringom
1975 • Oslo
#3
27 maj 2010 kl 10:24
Gilla
Hej!

Jeg også har hatt feber, vondt i halsen siden gøteborgsvarvet - men jeg er IKKE redd for det.

Jeg hadde samme sak etter HAAG halvmaraton og fikk halsvondt och feber. Så sprang jeg Berlin Halvmaraton 2 vecker senere (akkurat som med stockholm nå 2 vecker mellom varvet og stockholm) og da satt jeg ny PB på halvmara!!

Bedre å være forkyld NÅ og ikke om en uke!! :)
emelie hildebrand
1984 • gävle
#4
27 maj 2010 kl 10:35
Gilla
Ok då finns det hopp!=)
Robert Perrakoski
1980 • Stockholm
#5
27 maj 2010 kl 11:46
Gilla
Hej,
jag tror detta är relativt vanligt då många (inkl. jag själv) stressade av uppgiften, springer hårdare och längre ju närmre ett lopp man kommer. Dock så är dessa uttryck symptom på ev. överträning/utmattning. I löpbibeln av Noakes - Lore of Running - framgår det att många elitlöpare satt sina personbästa när de blivit skadade eller sjuka under några veckor innan ett stort lopp. Det tvingar helt enkelt oss att vila för att vi behöver det.

Så - jag är själv krasslig och lite småskadad just nu. men försöker lugna mig med att det ändå är 8 dagar kvar.

Ev. kan man behöva springa 1 eller 2 korta snabba pass innan loppet för att hålla igång synapser och signalsystem med muskulatur mm.

Lycka till!
Sara
1978 • Halmstad
#6
27 maj 2010 kl 17:33
Gilla
Tack snälla för tankar och sympati! Även om jag tror att mitt självförtroende varit bättre om jag hållit mig frisk ger det mig positiv energi av att tänka på att deta är bäst för mig, min kropp är förmodligen trött och jag behöver vila.
Emelie - jag tror inte jag kommer ge mig ut och promenera förrän första dagen jag är fri från halsont, men jag förstår dig - man blir ju så rastlös!!!
Lycka till nu!!!
//Sara
Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#7
27 maj 2010 kl 18:14
Gilla
Promenera tror jag är bra så länge man inte blir nedkyld och inte har feber. Naturligtvis inte i ett sånt tempo så det blir för ansträngande eller så, men en lugn kort promenad tror jag kan vara nyttigt, om man känner att man orkar. Jag är hundägare och får lov å promenera oavsett hur jag mår, å de gånger jag känner mig krasslig tycker jag ofta man piggnar till lite av den friska luften :) Krya på er, ni är säkert bra till nästa lördag :)
Espen Ringom
1975 • Oslo
#8
27 maj 2010 kl 20:20
Gilla
Jeg tror Robert har et mycket bra poeng!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.