Bokrecension: LCHQ – lågkolhydratkost av högsta kvalitet | Blogg: Nina-Matnyttigt.net

Bokrecension: LCHQ – lågkolhydratkost av högsta kvalitet

Jag lovade tidigare återkomma med mer LCHQ-info. Begreppet LCHQ dök upp för första gången i Fredrik Pauluns bok LCHQ: lågkolhydratkost av högsta kvalitet, som finns i min bokhylla sedan ett par månader tillbaka. Den gav mig inte så värst många aha-upplevelser eftersom jag redan flera år har ätit mer eller mindre mat av LCHQ-typ.

För den som inte är bekant med denna kosthållning sedan tidigare eller som inte har tänkt så noga på vad den stoppar i sig i form av energi är denna bok dock guld värd. Den innehåller en tydligt men enkelt skriven teoridel och även en hel del recept, vilket gör det möjligt att både förstå varför Paulun rekommenderar LCHQ och hur man i praktiken kan äta. Många av recepten är dock av det krångligare slaget för en vanlig vardagsmiddag, men t.ex. laxen med fetaost och ugnsgrönsaker samt smoothie med kokosmjölk och bär har blivit två favoriter från boken.

Det går att provläsa boken här, men du får säkert mer ut av att läsa helheten. Jag beställde min bok från Adlibris, men den finns säkert att köpas i alla större bokhandlar.

LCHQ - en bok om hälsosam mat

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.