Styrkebesked | Blogg: Agneta Österman Lindquist

Styrkebesked

Det var bestämt att det skulle bli långpass, jättelångpass. Tre mil var det tänkt och för att få in det ställde jag klockan tidigt en söndagmorgon. När jag vaknade strilade regnet ner. När jag åt min gröt och drack mitt kaffe duggade det. I stället för vindjacka blev det regnjacka och mobilen stoppade jag i plastpåse. Vätskebälte med energidryck, nyponsoppa och vatten i de olika flaskorna. Banan och nötcreme i fickan. Kepsen djupt neddragen och ut kom jag. Körde min sedvanliga gåjogg och inledde med 10 minuters promenad som uppvärmning. Sen rullade det på. Det blev blötare och blötare. Jag sprang och sprang. Vägen var lerig. Jag blev lerig. Skorna blev genomsura. 

Når man bor på en ö blir det många vändor kors och tvärs för att få ihop tre mil. Ganska tjatigt. Och regnet fortsatte hela tiden. Men det gick faktiskt bra. Slog pers på halvmaran med några minuter. Fortsatte i samma tempo ett tag till men kroknade väl lite, mest mentalt och tänkte avstå sista 6-km rundan. Men pannbenet funkade och jag fortsatte. Gick mer och sprang verkligen inte fort. Fick några förskräckliga kilometertider på slutet, men också nån som var helt OK. Och när jag nådde uppfarten till huset visade gps på 29,7 km. Till min förvåning sprang benen vidare ytterligare en sväng. Tre mil var det sagt och tre mil blev det.

Genomblöt, trött och mycket nöjd kom jag hem och fick en efterlängtad varm dusch. Plus en härlig lunch att återställa kaloriunderskottet med. Förutom stelhet var jag helt OK. Inga skavsår, inga skavanker De nya skorna hade skött sig perfekt. Och dessutom hade långpasset gått nästan en halvtimme fortare än jag räknat med.

Vilket härligt styrkebesked inför maran. Nu kan jag trappa ner lite, åtminstone vad gäller långpassen framöver. Om 20 dagar är det Göteborgsvarv och om 34 dagar ska jag stå på startlinjen till mitt stora mål. Nu börjar det kännas som det är på riktigt!

5 kommentarer till inlägget

1972 • Hjärup
#1
30 april 2018 - 18:04
Kul läsning och tummen upp för ett fint pass :)
Vilken mara blir det? Cph ?
Petter Bogren
1967 • Danderyd
#2
1 maj 2018 - 13:15
Grattis och bra jobbat!
Också sprungit runt på Möja. Blir som sagt några vändor där för att då ihop 30 km.
Agneta Österman Lindquist
1957 • Möja
#3
2 maj 2018 - 09:32
Det är Stockholm Marathon jag siktar på.
1988 • Göteborg
#4
3 maj 2018 - 14:24
Kul att läsa! Jag bävar inför min första tremilare inför min första mara i höst ^^
1965 • Borlänge
#5
31 maj 2018 - 19:09
Inspirerande och motiverande läsning. Jag laddar för 27k i Åre.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.