Viktor Johansson PT

Malin Andersson klarade Tjejvasan under 3 timma

Här har ni hennes berättelse

image

Jag gav mig själv en 30-årspresent att göra tjejklassikern 17/18. Jag hade lite ångest redan från början för skidmomentet då jag aldrig åkt längdskidor förut. På facebook dök det upp ”Vasagrupp för tjejer”, träning just inför Vasaloppsveckan. Jag kände att detta måste jag vara med på för att vara förberedd för mitt lopp.

Panik utbröt över att det inte kom någon snö. Den 14 januari, sex veckor innan Tjejvasan, stod jag på längdskidor första gången i Åkulla, på rätt darriga ben. Helgen efter åkte jag med på Skidarenans Glidarresa till Mora. Grym input på teknikträning och superhjälp med glada hejarop. Rent teoretiskt visste jag hur det skulle gå till, hur det såg ut i verkligheten var en annan femma. 

Här var du, Viktor, ett fantastiskt stöd och gav så mycket motivation att fortsätta traggla trots att hela kroppen kändes som en kokt spagetti. Testkörde tjejvasasträckan på lördagen, något som mer liknade gång med skidor än skidåkning, men fram kom jag. 

Vasaträningen på hemmaplan tog vid igen och varje veckas träning fram till loppet var en rejäl energiboost, fylld av teknik, pepp och motivering. Ett pt-pass med fokus på teknik och praktiska ting runtom veckan innan loppet var som kronan på verket. Ångesten var som bortblåst och modet på topp, tack vare en coach som trodde på mig, att jag skulle klara min stora utmaning för året. 

Målet för loppet var att det inte fick ta längre än fyra timmar, ju närmare tre desto bättre. Känslan var god och jag körde på i ett lagom tempo för min korta skiderfarenhet. Stannade enligt planen på alla kontroller för energipåfyllning och även för andhämtning. När jag kom i mål och fick höra att jag kört på under tre timmar trodde jag att de skojade med mig, men jo det var sant. Att jag på sex veckor skulle lära mig att åka, om än inte så snyggt, och klara loppet på en tid jag inte kunde drömma om hade inte varit möjligt på så kort tid utan Viktors hjälp. 

Jag är evigt tacksam! 

 

https://viktorjohanssonpt.se

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.