Sun Moon Lake Marathon

Första inlägget berör självklart mitt livs största bedrift. Är för närvarande på utbytestermin i Kaohsiung, Taiwan. Det primära var att hitta ett lopp att springa under denna terminen och anmälde mig strax innan Stockholm Marathon till Sun Moon Lake Marathon. Hade jag sprungit Stockholm innan jag anmälde mig hade jag nog skippat det, Stockholm marathon var såpass plågsamt att jag inte längtade på något sätt till hösten då jag skulle springa mitt andra marathon någonsin.

 

Så, för två veckor sedan klockan 06.30 stod jag på startlinjen för mitt hittills andra marathon, kan varmt rekommendera detta loppet, vackrare natur finns inte. Visste att det skulle bli tufft aldrig sprungit så tidigt tidigare, mina Taiwanesiska kompisar förvarna mig för hur backigt detta lopp skulle vara och mina förberedelser tyckte jag inte var optimala. Sista månaden fick jag i alla fall lite regelbunden träning med 3 pass i veckan, men det kändes för lite. Startskottet gick för mig och mitt projekt Againstcancerwerun, detta var alltså mitt första lopp till förmån för Cancerfonden. Jag beslutade mig för att gå ut i ett lägre tempo än 5:00 min/km som jag gjorde i Sthlm, men efter 4 platta kilometrar kändes kroppen väldigt bra och jag ökade till samma fart som i Juni, 5:00 min/km. Efter 5 kilometer var de platta partierna ett minne blott, upp och ner, ner och upp för att kort sammanfatta detta loppet, tog totalt dryga 1600 höjdmeter, har aldrig varit i närheten av ett såhär tufft lopp, men jag gillade det. Pannbenet kom fram tidigt i loppet och erfarenheten från Stockholm marathon tog jag med mig, tog det lugnt vid dricka stationerna och stoppade i sista uppförsbackarna innan krampen yttrade sig i benen. Mitt första lopp som inte var en publikfest, bara det var en utmaning och jag var så glad och uppskattade biten när man kämpade sig upp en sista gång och mötte de andra löparna som pushade en, på Kinesiska.

 

Mitt första lopp till förmån för cancerfonden och mitt projekt "Againstcancerwerun" är nu igång, känns så glädjande och kul. Att få tillägna ett så här stort ögonblick med att slipa personrekordet på maran med nästan 20 minuter och gå i mål på sub 4 är en oerhört grym känsla, även om smärtan i hela kroppet efter jag korsa mållinjen var övervägande så ser jag tillbaka på det här loppet med en stor glädje och jag har verkligen fått blodad tand på marathon nu. 3:58:11.

Följ gärna min sista del av min termin här i Kaohsiung, har mycket löprelaterat att dela med mig av.

Facebook.com/againstcancerwerun

 

Pontus

 

Sun Moon Lake Marathon

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.
0