Förberedelser

Om tre dagar är det dags för min hittills största löparutmaning. Målsättningen är inte att springa fort eller vinna. Bara att klara av att förflytta mig i sex timmar. På något sätt. Om jag så ska krypa sista biten. Banan går på packat grus längs en sjö - känns rätt mycket som hemma på nåt vis och det är bra. Asfalt hade blivit tufft. (bild lånad från FB-gruppen för loppet)

Det börjar kännas lite nervöst nu och jag håller på med förberedelser som värsta elitlöpare. Förutom kolhydratladdning och sån där överkurs då, det skippar jag. Men packningen är genomgången femtioelva gånger, fotvården avklarad, strategin fastställd och fyra påsar nötcreme inhandlade som belöning för varje milstolpe (eller efter avslutat lopp om jag inte når fyra mil). Just nu håller jag på att provköra min GPS-klocka för att se om den klarar 6 timmar utan att få slut på batteri.

Vädret ser lovande ut med sju grader och uppehåll, men det kan bli lite regn också så extra ombyte finns med, förutom de varma kläder jag ska byta till efter målgång. Sist jag sprang riktigt långt blev jag nämligen förfärligt frusen efteråt. Och då var det ändå bara drygt 4,5 timmar.

Ja, herrejösses vad man ger sig in på! Men provar man inte får man inte veta om det går! Eller hur det går. Bara att ta farväl av tånaglarna och hoppas på det bästa.

Enligt uppgift från tävlingsledningen ska det gå att följa mig på http://jogg.se/liveresultat under loppet.

Skicka mycket gärna pepp via sms eller messenger till mig under dagen (loppet går 09.30 - 15.30). Jag kommer att behöva det!

9 kommentarer till inlägget

Mathias Johansson
1967 • Torslanda
#1
8 november 2017 - 14:18
Klart du fixar det, det är ju inte en tidstävling utan just ett roligt lopp där man tar sig så lång man kan/orkar/vill under 6 timmar. Sprang förra året men skadade foten efter 4 timmar så tog sista 2 som en trevlig promenad. Funkar det med. Fin bana, urtrevliga medlöpare, helt ok med publik och bra arrangerat. Stort lycka till!
2006 • VARBERG
#2
8 november 2017 - 16:25
Klart du fixar detta. Om du gå kan ju hålla mig sällskap då jag mest startar som sällskapsdam åt kompisen Sara som är hugatränad :-). Själv fick jag ont i knät förra året just i Borås men tog mig ändå ca 4 mil mestadels gående och tro mig det brukar finnas många som går där speciellt mot slutet.
Ett jättetrevligt lopp... fast det brukar regna... fast inte i år får vi hoppas :-)
Lycka till ! Ska du inte vara med i år Mathias?
Mathias Johansson
1967 • Torslanda
#3
8 november 2017 - 18:27
Jag springer ett lopp i Japan den helgen så kan tyvärr inte göra om det i år. Funderar istället på Kalmar 6 timmars när jag kommer hem.
Agneta Österman Lindquist
1957 • Möja
#4
8 november 2017 - 20:34
Tack vänner! Har tänkt att bara jag tar ett steg bortanför startlinjen så har jag ju ett resultat ;-)

maria ulnes
1988 • göteborg
#5
8 november 2017 - 20:54
Lycka till!!! Låter lite snålt med 4 nötcreme på 6 timmar:-) rekommenderar snickers eller annat gött i kola-format från lösgodishyllan om du inte kan med smaken av gels:-)
2006 • VARBERG
#6
9 november 2017 - 08:36
Byte mot lopp i Japan låter ju rätt trevligt :-)
Brukar finnas rätt mkt på smörgåsbordet också. Chips och cola brukar funka bra tycker jag men även typ snickers som inte är för hårt.
Agneta Österman Lindquist
1957 • Möja
#7
9 november 2017 - 11:07
#5 Har hört att det finns oändliga (?) mängder godis, köttbullsmackor, blåbärssoppa, buljong, dryck, och annat vid varvningen under alla sex timmarna på det här loppet så näringsintaget ska nog funka.. Nötcremen är bara min privata lilla belöning ;-)
1973 • Sävedalen
#8
10 november 2017 - 17:13
Åh vad häftigt . Vet inte om jag är i form för 6 h just nu men till våren vill jag testa .
1972 • Trångsund
#9
11 november 2017 - 15:04
Lycka till!! Har själv sprungit Skövde 6-timmars ett par gånger, och ju längre dagen går, desto fler vänner har man fått. Det är nåt speciellt att springa runt runt i 6 timmar:-)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.