SanktaClaes inte helt enkelt

Alt Ctrl Del - Restart Monte Gordo

Efter att bloggen somnat in och gått i ide som en blåbärsstinn brunbjörn förra året, är det då dags att väcka liv i den och mig ur en längre tids törnrosasömn(typ 1år).

Dag 0 Monte Gordo 
Äntligen var man då på väg till ett favoritresmål för optimal laddning av det mentala och det som kroppen mest behöver, dvs sol, träning, vila och god mat med likasinnade.
Landade och blev snabbt transfererad till ett soldränkt Praia de Monte Gordo, med en första anhalt för lunch på Augustinos strandcafe. Tonfisken var som alltid färskare än färsk och med rätt mängd vitlök.

     Strandparasollsperfektion

Lite löpning sen ut/in till pinjeskogen för att damma av reströttheten och känna av energinivån som är lite låg efter en lång dags resande. Benen var glada att slippa övertäckning av tjocka klädlager som tyngt i vinter. Inte för att det varit nån sorts frekvens av träning senaste året, men kortbrallor och linne är aldrig fel som bästa alternativl!:)

På kvällningen dök resten av Springtimeresenärerna upp. Idel bekanta ansikten som blivit bitna av det här stället och återkommer år efter år. Precis som jag. 
Dag 1 
Ja men då så, händelsen som aldrig existerat eller fungerat för min kropp, morgonlöpning!!!
07:30 på beachen där ebben skapar ett perfekt underlag för fötter med motsol som energikälla.
På vägen tillbaka efter vågskvalp och en snäckrik (+en och annan manet) sandstrand, blir (räddnings) plankan och lite rörelseträning en påminnelse om stelhetens nyanser i min kropp. Finns lite att jobba på där!
     Motsolslöpning på Praia Monte Gordo

Frukosten blir sen den stora belöningen för morgonbestyret. Allt går ned med god aptit och den gudomligt goda färskpressade juicen är värt all väntan i världen.
Lite vila, lunch och fika på det så är man redo för Body Strength med sjg/fysioterapeut Åsa på stranden. Svett, sand mellan tår och öron för garanterad träningsvärk i gluteerna blev resultatet.
Sen fick jag för mig att springa lite solo, men det var rätt segt, trots ett kort stopp för att slå sig i slang med tre skånetöser, Sara Anna o Angelica. 
    Pinjeskogspaus

Avslutade dagen med mingel i baren och snack om träningsklockor, lopp och tankar om hur mycket eller lite ska man träna egentligen!? Somnade gott kl 21:30!(pensionärsvarning:)
Imorgon blir det......otippat löpning;)
    Fotsulseufori
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.