Sätila Trail

I fredags kväll åkte Patrik, Carl-Emil och jag till Marks kommun och sjön Lyngnern. Vi lämnade Växjö kl 22.45 för att vara framme lagom till C-Es starttid. Det blev ett långt dygn. Vi var tillbaka i Växjö vid 20-tiden på lördagen. Då hade vi allihopa lyckats avverka drygt 80 km runt Lyngnern. 

Sätila Trail var ett väldigt bra evenemang. Några snitslar saknades, men när gör de inte det? Springer man långt på mark eller vägar som inte är avlyst så kommer snitslingen inte att vara hundraprocentig hur duktig arrangören än är. Att springa vilse, eller i alla fall fel, ingår i konceptet. Jag var av banan tre gånger men det lär inte ha betytt mer än några hundra meter extra. Extremt bra att ha banan i klockan som snabbt ger svar när man börjar bli misstänksam. Min klocka klarade för övrigt med minsta möjliga marginal av en löptid på 9.30 så kanske blir det en ny i födelsedagspresent lagom till Arvika. 

Jag sprang halvlugnt hela vägen. Viss marginal ville jag ha för att inte upprepa Vasaloppsfadäsen men också för att jag var rätt snorig. Kroppen svarade fint, jag hade roligt hela tiden, även under en svag period mellan 60 och 70 km. Sedan lyckades jag trycka på lite igen. Det var en fin känsla att jag kunde öka lite när jag trodde mig se att jag var jagad av två konkurrenter. Jag fortsatte att gå där det var brant men sprang på ganska ledigt utan att låta trötta ben stoppa mig. Det var ett skönt besked. Ännu efter 8 timmar kan jag välja att bortse från trötthet och begynnande smärta. 

Vi hade en helt fantastisk dag! Vädret kunde inte ha varit bättre! Kallt, hårt och torrt nästan hela vägen. Snö eller rimfrost på natten, dropp från träden och värmande sol på dagen. Vyerna över nejderna var närmast fjällika, och jag vet inte hur många gånger jag frågade mig hur i hela friden kan det vara så att jag aldrig varit här tidigare.

Finfin bana, omväxlande och utmanande! Rekommenderas starkt, men en "normal" novemberdag, 2 grader och regn, så skulle det här loppet anta helt andra dimensioner. Kanske blir Tjörnarparen ett "höstlopp" trots att det ligger i december. 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.