Jaså, är det lopp imorgon?

Vet inte riktigt vad det är med mig och lopp i år. Jag tävlar inte (varken har eller kommer) för att vinna - det är låååååååångt ifrån min kapacitet - men tidigare år har jag alltid inför lopp varit nervös och pirrig dagarna innan lopp. I år ... not so much.

Började säsongen med ett lokalt 10km-lopp, trevligt! Kom in som tvåa, vilket var ruskigt oväntat och på en tid som får en sköldpadda att se snabb ut. Ah well, alltid kul att stå på pall! Nästa lopp var säsongens egentligen enda som jag tränat för, fjällmaraton i Sälen (Bagheera). Åker upp med kollegor, pratar om en massa annat än lopp och funderar en timme innan vad jag egentligen ska ha på mig. Det är på den nivån. Springer in som tia av 85. Oväntat. Success! Rullade sedan förra helgen runt på ett annat lokalt millopp och kom in på 49 min, vilket jag för tre år sedan skulle ha varit lyckorusig av, och nu kändes som ett helt okej fartpass, efter en förkylningsseg vecka innan. 

Nu då? Var helt inställd på att Brotorp trailrun var på lördagen, planerade utefter det gällande träning och så (väldigt lite av den varan...). Fick så ett mejl från arrangörerna i fredags där de välkomnade oss på SÖNDAG. Tur att det kom, annars hade jag stått redo på Brotorp idag kl 10 och undrat var alla andra var... Så förberedd är jag alltså. Loppet är 25 km och går på naturstigar och över berghällar. Jag tänker mig att jag lunkar runt och ser det som ett långpass i skogen. Har inte kört några ordentliga långpass alls efter maran i fjällen, så vet inte alls hur det kommer gå. Jaja, det är energidepå ca var 5 km, så det får väl bli en picknickrunda ;) Håller just nu tummarna för att jag 1) hittar till startplatsen, och 2) inte snubblar och slår mig på någon rot.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.